ΜΟΔΑ

Τime's Up: Condé Nast & eBay δημοπρατούν τις μαύρες δημιουργίες των Χρυσών Σφαιρών

Τime's Up: Condé Nast & eBay δημοπρατούν τις μαύρες δημιουργίες των Χρυσών Σφαιρών

Ήταν ένα κόκκινο χαλί που βάφτηκε μαύρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης του Χόλιγουντ. Τώρα οι δημιουργίες των σχεδιαστών μόδας που έντυσαν τους αστέρες στις Χρυσές Σφαίρες δημοπρατούνται για να συγκεντρωθούν χρήματα για το κίνημα Time's Up κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα φορέματα και τα σμόκιν που φορέθηκαν από τους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς αστέρες στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2018 θα δημοπρατηθούν με πρωτοβουλία του εκδοτικού Condé Nast. Ο κολοσσός της βιομηχανίας μόδας ανακοίνωσε τη συνέργεια με το Time's Up και το eBay διοργανώνοντας δημοπρασίες για τις δημιουργίες που φορέθηκαν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών από τις Μέριλ Στριπ, Ριζ Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Τρέισι Λι Ρος, Μάργκοτ Ρόμπι και Βαϊόλα Ντέβις.

Στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων, στην οποία τιμώνται τα ταλέντα που ξεχώρισαν στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, οι περισσότεροι προσκεκλημένοι φορούσαν μαύρα ενδύματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανισότητα των φύλων και τη σεξουαλική κακομεταχείριση.

Μια εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, περισσότερες από 300 γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο της ψυχαγωγίας ξεκίνησαν την πρωτοβουλία Time's-Up για να χρησιμεύσει ως καταλύτης αλλαγής.

"Στην Condé Nast πιστεύουμε πάντα στη σημασία της ταχείας δράσης για την υποστήριξη σοβαρών κοινωνικών αλλαγών" δήλωσε η Άννα Γουίντουρ, καλλιτεχνική διευθύντρια του εκδοτικού οίκου και αρχισυντάκτρια της Vogue.

"Μέσω αυτής της δημοπρασίας που ενισχύσει από το eBay for Charity και αξιοποιώντας την συναρπαστική έλξη τόσο της μόδας, όσο και του ακτιβισμού, ελπίζουμε ότι τα μαύρα φορέματα που φορέθηκαν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα συγκεντρώσουν κεφάλαια για την πρωτοβουλία Time's Up και στηρίξουν τις ιστορίες και τις φωνές όσων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης" πρόσθεσε.

"Είμαστε ενθουσιασμένες που οι ηθοποιοί και άλλοι στη βιομηχανία ψυχαγωγίας είναι επικεφαλής στην πρωτοβουλία τερματισμού της μάστιγας της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας" δήλωσε η Φατίμα Γκος Γκρέιβς, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Γυναικείου Δικαίου, το οποίο διαχειρίζεται το Ταμείο Νομικής Προστασίας του Time's Up.

Η δημοπρασία διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου με τα φορέματα να είναι διαθέσιμα στο ebay.com/timesup.

Ποιες δημιουργίες δημοπρατούνται

Armani: Laura Dern

Balenciaga: Salma Hayek Pinault

Brandon Maxwell: Viola Davis

Brioni: Hugh Jackman

Calvin Klein: Sarah Paulson

Chanel Haute Couture: Caitriona Balfe

Chloe: Isabelle Huppert

Diane von Furstenberg: Madeline Brewer

Dior: Michelle Pfeiffer, Elisabeth Moss

Dolce & Gabbana: Sarah Jessica Parker

Givenchy: Nicole Kidman

Gucci: Dakota Johnson, Margot Robbie, Daniel Kaluuya

Louis Vuitton: Alicia Vikander, Michelle Williams, Emma Stone

Marc Jacobs: Tracee Ellis Ross

Monse: Maggie Gyllenhaal

Prabal Gurung: Issa Rae, Kerry Washington

Prada: Diane Kruger

Oscar de la Renta: Greta Gerwig

Ralph Lauren: Shailene Woodley

Ralph & Russo: Penelope Cruz

Ronald van der Kemp: Emma Watson

Rosie Assoulin: Mandy Moore

Saint Laurent: Jude Law, Zoe Kravitz

Stella McCartney: Claire Foy

Tom Ford: Gal Gadot, Neil Patrick Harris

Valentino: Seth Meyers, Kate Hudson, Lily James

Vera Wang: Meryl Streep

Versace: Saoirse Ronan

Zac Posen: Reese Witherspoon

2018 01 08T005542Z 1158881426 HP1EE1802KUJK RTRMADP 3 AWARDS GOLDENGLOBES

H Saoirse Ronan με Versace/ REUTERS/Mario Anzuoni

ΔΗΜΟΦΙΛΗ