Τζιάνι Βερσάτσε: ο αυτοκράτορας του Ιταλικού στιλ στο Βερολίνο

Το 2018 είναι μια χρονιά που φέρει την ετικέτα Versace. Μετά το τηλεοπτικό σίριαλ που ενοχλεί την αδελφή του Ντονατέλα και διεκδικεί την τηλεθέαση καθώς αφηγείται τον τραγικό επίλογο της ζωής του σχεδιαστή που δολοφονήθηκε από τον serial killer Άντριου Κουνάναν μια έκθεση στο Βερολίνο φέρνει τον Βερσάτσε στην πόλη της Γερμανίας, 20 χρόνια μετά το θάνατο του. 

Κολλητά φορέματα, χρυσά παντελόνια και πολύχρωμα μεταξωτά μαντήλια. Περισσότερα από 100 σύνολα που δημιουργήθηκαν από τον Τζιάνι Βερσάτσε παρουσιάζονται στο Βερολίνο.

Οι διοργανωτές της έκθεσης που άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη στο κλασικό κτίριο Kronprinzenpalais της γερμανικής πρωτεύουσας διοργάνωσαν ένα ταξίδι στις δημιουργίες του σχεδιαστή παίρνοντας κομμάτια από ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο.

Τα σέξι, αισθησιακά και αποκαλυπτικά ρούχα του Βερσάτσε στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 τον έκαναν αγαπημένο σχεδιαστή των ρόκερ, των σταρ του Χόλιγουντ και άλλων διασημοτήτων.

Η έκθεση καλύπτει μια μεγάλη γκάμα των δημιουργιών του Βερσάτσε και περιλαμβάνει κομμάτια τόσο της αντρικής όσο και της γυναικείας γραμμής, όπως το σύνολο που δημιούργησε για το γάμο του Στινγκ το 1992 και άλλα διάσημα κομμάτια που φορέθηκαν για παράδειγμα από τη Μαντόνα, τον Πρινς και τη Ναόμι Κάμπέλ.

Διαβάστε επίσης