ΜΟΔΑ

Fashion Fax: από τον Givenchy στη Burberry ο Riccardo Tisci

Fashion Fax: από τον Givenchy στη Burberry ο Riccardo Tisci

Mετά την τελευταία υπόκλιση του Κρίστοφερ Μπέιλι στην πρόσφατη εβδομάδα μόδας από το δημιουργικό τιμόνι του βρετανικού οίκου μια "μεγάλη είσοδος". Ο ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρικάρντο Τίτσι αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Burberry.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Givenchy επιστρέφει στη μόδα με τις ευχές του βρετανικού οίκου Burberry.

Ο Τίτσι θα αντικαταστήσει επίσημα τον Κρίστοφερ Μπέιλι στις 12 Μαρτίου 2018 και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στο Λονδίνο.

Ο 43χρονος Ιταλός που δούλεψε δώδεκα χρόνια στον Givenchy ανακοίνωσε το νέο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

"Είναι τιμή μου και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ομάδα του οίκου Burberry ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής και για την συνάντησή μου ξανά με τον Μάρκο Γκομπέτι (πρώην γενικό διευθυντή του οίκου Givenchy ο οποίος εργάζεται τώρα στον οίκο Burberry). Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη βρετανική κληρονομιά του οίκου Burberry και την παγκόσμια παρουσία του και είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές αυτής της ξεχωριστής φίρμας".

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Γκομπέτι δήλωσε ευτυχής για την επιλογή του Τίτσι στον παραδοσιακό βρετανικό οίκο.

https://www.instagram.com/p/BfxkTLAH1KO

Τον χαρακτήρισε έναν από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της εποχής μας λέγοντας ότι οι δημιουργίες του διαθέτουν μία σύγχρονη κομψότητα, ενώ το ταλέντο του να αναμειγνύει το streetwear με την υψηλή ραπτική αρέσει τον σημερινό καταναλωτή ειδών πολυτελείας.

"Το δημιουργικό όραμα του Ρικάρντο θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες που έχουμε για τον οίκο Burberry και τη θέση του στα είδη πολυτελείας".

Ο Τίτσι, ο οποίος είναι εδώ και καιρό φίλος των star, λάτρης του γοτθικού στιλ, του σκούρου ρομαντισμού, των θρησκευτικών αναφορών και των ασπρο-μαύρων εμφανίσεων, ρισκάρει να κλονίσει τους κώδικες τους βρετανικού οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ