ΜΟΔΑ

PETA καλεί Drake: «επέκτεινε τη συμπόνια σου και στα κογιότ»

PETA καλεί Drake: «επέκτεινε τη συμπόνια σου και στα κογιότ»

Ο Drake, o πλέον επιτυχημένος ράπερ και επιχειρηματίας του Καναδά αλλάζει τις συνήθειες και την ατζέντα του επενδύοντας στην αειφορία και τον ακτιβισμό.

Μόλις πριν κάποιες εβδομάδες ο ράπερ από το Τορόντο δώρισε στις φτωχές κοινότητες του Μαϊάμι ένα εκατομμύριο δολάρια ξοδεύοντας έτσι τον προυπολογισμό του video clip God's Plan για καλό σκοπό.

Επιπλέον ο Drake αποκάλυψε ότι σταματάει το κρέας από τη διατροφή του ως χορτοφάγος.

Η τελευταία απόφαση του είναι και αυτή που παρακίνησε την ΡΕΤΑ, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με την ηθική μεταχείριση των ζώων να του στείλει ανοιχτή επιστολή απευθύνοντας του έκκληση να τερματίσει τη συνεργασία της εταιρίας μόδας του, OVO Clothing, με brand που κατασκευάζει jacket χρησιμοποιώντας γούνα από κογιότ.

Η PETA μέσω ενός tweet μετά την κυκλοφορία του βίντεο για το τραγούδι God's Plan ζήτησε από τον Drake "να επεκτείνει τη συμπόνια του και στα κογιότ που είναι παγιδευμένα και σκοτώνονται με πυροβολισμό για τα jacket".

H επιστολή συντάχθηκε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Καναδού ράπερ ότι δεν τρώει πλέον κρέας, στη διάρκεια online συζήτησης στο Fortnite με τον συμπαίκτη του Ninja.

H PETA ελπίζει ότι η αλλαγή θα επηρεάσει και τις επιχειρήσεις του Drake και μετά την αποκάλυψη του έστειλε ένα καλάθι δώρων για να τον υποδεχτεί στο χορτοφαγικό τρόπο ζωής. Στο καλάθι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της PETA μεταξύ άλλων περιείχε και passionfruit- (φρούτο του πάθους) που είναι και τίτλος τραγουδιού του ράπερ.

Η οργάνωση επανέλαβε ένα αίτημα που είχε υποβάλει στον Drake και στο παρελθόν.

"Η εταιρία σκοτώνει πάπιες και χήνες για τα πούπουλα και χρησιμοποιεί επίσης επίπονες μεταλλικές παγίδες για να πιάσει άγρια κογιότ - τα οποία υποφέρουν και θανατώνονται με τρομερούς τρόπους, έτσι ώστε η γούνα τους να φοριέται γύρω από το λαιμό κάποιου" αναφέρει η PETA στην ιστοσελίδα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ