ΜΟΔΑ

Όχι στα mini: γυναίκες αεροσυνοδοί κέρδισαν το δικαίωμα να φοράνε παντελόνια

Όχι στα mini: γυναίκες αεροσυνοδοί κέρδισαν το δικαίωμα να φοράνε παντελόνια

"Χαιρετίζουμε και εκτιμάμε την απόφαση της εταιρίας που μας δίνει μια επιλογή όταν διαλέγουμε τις στολές μας" δήλωσε η Πολίν Μακ, αντιπρόεδρος της ένωσης πληρωμάτων καμπίνας Hong Kong Dragon Airlines Flight Attendants Association για τη νίκη των γυναικών αεροσυνοδών που εργάζονται στην αεροπορική εταιρία Cathay Pacific.

Οι γυναίκες μέλη των πληρωμάτων καμπίνας κέρδισαν τη μάχη να καταργήσουν τον κανονισμό που τους επιβάλλει να φορούν φούστες.

Υπό τις έντονες πιέσεις των συνδικάτων, η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ συμφώνησε ότι οι γυναίκες σε πληρώματα καμπίνας μπορούν να επιλέξουν να φορούν παντελόνι αναφέρει το BBC.

Κάποιες εργαζόμενες είχαν παραπονεθεί ότι οι κοντές φούστες που φορούσαν τους έκαναν να μην νιώθουν άνετα – ιδιαίτερα όταν τοποθετούν χειραποσκευές στα ντουλάπια καμπίνας ή κυκλοφορούν με μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει πριν η Cathay ανανεώσει τις στολές των πληρωμάτων της. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και έπειτα από τρία χρόνια.

Mια παλιά, κοντή σε μήκος, ιστορία

Ο κανόνας για αποκλειστική χρήση της φούστας ισχύει από τότε που η αεροπορική εταιρία ιδρύθηκε το 1946 – παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς η εταιρία, και οι οποίες φαίνεται ότι εντάθηκαν περαιτέρω με το κίνημα #MeToo.

Τα πληρώματα καμπίνας είχαν ζητήσει να επανασχεδιαστούν οι στολές τους το 2014 – υποστηρίζοντας ότι οι φούστες είναι πολύ αποκαλυπτικές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με τη Μακ, η αλλαγή πολιτικής "δεν μας δίνει μόνο μια ακόμα επιλογή, αλλά μας παρέχει και προστασία".

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα της στολής για τα πληρώματα που εργάζονται στην Cathay Pacific και την Cathay Dragon.

"Όπως αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να δίνουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές, το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους μας" δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ