ΜΟΔΑ

LVMH: το παιχνίδι του θρόνου συνεχίζεται με τον Kris Van Assche στον Berluti

LVMH: το παιχνίδι του θρόνου συνεχίζεται με τον Kris Van Assche στον Berluti
O Tιμοτέ Σαλαμέ με λευκό tux Berluti εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ

Ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται. Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την αποχώρηση του από τον οίκο μόδας Dior Homme ο Βέλγος μαέστρος της γεωμετρίας και του μινιμαλισμού Kris Van Assche βρήκε την επόμενη θέση του στη σκακιέρα της μόδας που φέρει το μονόγραμμα LVMH.

Με ανακοίνωση του ο κολοσσός στον κλάδο των ειδών πολυτελείας, ο όμιλος LVMH, όρισε τον σχεδιαστή μόδας Assche ως το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της θυγατρικής του εταιρίας Berluti, μετά την αποχώρηση του 47χρονου Γαλλοκολομβιανού Haider Ackermann.

Ο όμιλος LVMH ανακοίνωσε ότι ο Βέλγος Βαν 'Ασε θα αναλάβει τις σειρές υπόδυσης, δερματίνων ειδών, πρε-α-πορτέ και αξεσουάρ του οίκου Berluti, και θα παρουσιάσει την πρώτη κολεξιόν του στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2019.

Ο 42χροχος δήλωσε ενθουσιασμένος για το κοινό όραμα με τον LVMH για την αντρική μόδα.

https://www.instagram.com/p/BhGL3srh_3-

Ο Βαν 'Ασε ήταν επί σχεδόν 11 χρόνια και έως τα μέσα Μαρτίου καλλιτεχνικός διευθυντής στο τμήμα Christian Dior Homme του ομώνυμου οίκου μόδας, που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Ακραίο παιχνίδι του θρόνου στον LVMH

Η απομάκρυνση του Haider Ackermann από τον οίκο Berluti μετά από τρεις εξαιρετικές συλλογές δεν είναι η μόνη απροσδόκητη κίνηση στον κολοσσό της γαλλικής μόδας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία LVMH ανακοίνωσε ότι αναθέτει στο χρυσό παιδί του street wear με κάτι από πολυτέλεια, στον Virgil Abloh, την καλλιτεχνική διεύθυνση για την αντρική σειρά του οίκου Louis Vuitton.

Ο Abloh αντικαθιστά τον Kim Jones που είναι και ο αντικαταστάτης του Van Assche στον Dior Homme.

Ο Ackermann απομακρύνθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον Berluti χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Οι συλλογές του ενθουσίαζαν τους συντάκτες μόδας για την κομψότητα τους.

https://www.instagram.com/p/Bg75lwuBv9p

Στο βασίλειο της LVMH τα πάντα είναι ρευστά. Η Clare Waight Keller ενθουσίασε με την είσοδο της στον οίκο Givenchy, οι Humberto Leon και Carol Lim είναι οι "αρχιτέκτονες" μιας νέας εποχής στον Kenzo, ο Hedi Slimane ξεκινάει πάλι την επέλαση του στη μόδα από το τιμόνι του οίκου Céline, ο J.W. Anderson is καθιερώνει τον οίκο Loewe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ