ΜΟΔΑ

Δεν είμαι θύμα, ήμουν ανόητη! Η σύζυγος του Γουάινστιν σπάει τη σιωπή της & θρηνεί

Δεν είμαι θύμα, ήμουν ανόητη! Η σύζυγος του Γουάινστιν σπάει τη σιωπή της & θρηνεί

Η Τζορτζίνα Τσάπμαν, η εν διαστάσει σύζυγος του Χάρβεϊ Γουάινστιν μιλάει για πρώτη φορά από τότε που ο μεγαλοπαραγωγός κατηγορήθηκε από περισσότερες από 80 γυναίκες για σεξουαλική κακομεταχείριση και σπάει τη σιωπή της εκκωφαντικά στη Vogue.

H Τσάμπαν υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τη δράση του συζύγου της, τις επιθέσεις και τις απόπειρες βιασμού και τη σειρά εκβιασμών για την οποία κατηγορείται και δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν άπιστος στο γάμο τους.

"Αυτό είναι τόσο απίστευτα οδυνηρό! Νόμιζα ότι είχα ένα πολύ ευτυχισμένο γάμο, μου άρεσε η ζωή μου" λέει η Τσάπμαν.

Ακόμη και η Άννα Γουίντουρ, η σιδηρά κυρία της Vogue, έγραψε σε επιστολή της ότι είναι "πεπεισμένη" ότι η Τσάπμαν σ'ιγουρα αγνοούσε όσα έκανε ο Γουάινστιν.

"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Τζορτζίνα δεν είχε ιδέα για τη συμπεριφορά του συζύγου της, και οποισδήποτε την κατηγορεί για κάτι τέτοιο είναι λάθος" γράφει η Γουίντουρ. "Πιστεύω ότι αυτό που αξίζει στη Τζορτζίνα είναι η συμπόνια και η κατανόηση μας" πρόσθεσε.

Ο Γουάινστιν είναι στο στόχαστρο των αρχών σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Λονδίνο για πληθώρα κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του.

"Έχασα δέκα κιλά σε πέντε ημέρες, δεν μπορούσα να κρατήσω το φαγητό στο στομάχι μου" λέει. "Χρειάστηκε περίπου δύο μέρες για να χωνέψω όσα διάβαζα. Το κεφάλι μου γυρνούσε συνέχεια... Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα να κάνω με κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, ήξερα ότι έπρεπε να απομακρυνθώ και να πάρω τα παιδιά μακριά από όλα αυτά".

Η Τσάπμαν παντρεύτηκε τον Γουάινστιν το 2007 και έχουν μαζί δύο μικρά παιδιά. Η σχεδιάστρια του οίκου μόδας Marchesa ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι χωρίζει τον Γουάινστιν.

"Έχω στιγμές που νιώθω οργή, έχω στιγμές που νιώθω συγχισμένη, έχω στιγμές γεμάτες δυσπιστία!" λέει η Τσάμπαν. "Και υπάρχουν και οι στιγμές που απλά κλαίω για τα παιδιά μου. Πως θα ζήσουν; Τι θα τους λένε για τον πατέρα τους; Τον λατρεύουν τον μπαμπά τους, τον αγαπούν. Δεν μπορώ να ζήσω με αυτό το βάρος!" σχολιάζει η συνιδρύτρια του οίκου Marchesa που έχει αποχωρήσει από τα φώτα και τους προβολείς προσπαθώντας να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ για να προστατεύσει την οικογένεια της από την καταιγίδα εναντίον του πρώην συζύγου της.

"Είναι ώρα για θρήνο"

"Ήμουν τόσο ταπεινωμένη, ήμουν κομμάτια" λέει ενώ εξηγεί την απόφαση της να αποχωρήσει από την προγραμματισμένη συμμετοχή του οίκου στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας του Ιανουαρίου.

"Όλες οι γυναίκες που τραυματίστηκαν εξαιτίας του αξίζουν αξιοπρέπεια και σεβασμό, γι 'αυτό θέλω να τους δώσω το χρόνο που αξίζει. Είναι ώρα για πένθος."

Αν και ζει το τέλος του γάμου της και σχεδιάζει ένα μέλλον χωρίς τον Γουάινστιν για τα παιδιά της, η Τσάπμαν θέλει από όλους μας να ξέρουμε ότι δεν ζητάει τον οίκτο κανενός. "Δεν θέλω να με θεωρούν θύμα. Δεν νομίζω ότι είμαι θύμα, είμαι μια γυναίκα που έμπλεξα άσχημα" καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ