ΜΟΔΑ

Chanel: για πρώτη φορά μετά από 108 χρόνια ο οίκος δημοσίευσε τον ισολογισμό του

Chanel: για πρώτη φορά μετά από 108 χρόνια ο οίκος δημοσίευσε τον ισολογισμό του

Με μια κίνηση απρόσμενη ο οίκος μόδας και προϊόντων ομορφιάς και πολυτέλειας Chanel αποκάλυψε τη δυναμική του στην αγορά δημοσιοποιώντας τον ετήσιο ισολογισμό του.

Αν και οι λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί ο οίκος μόδας Chanel αποκάλυψε τα έσοδα του για πρώτη φορά στην ιστορία του ανακοινώνοντας ότι το 2017 η εταιρία άγγιξε σχεδόν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Ο οικονομικός τύπος της Γαλλίας ερμηνεύει την κίνηση της διοίκησης ως "προσπάθεια να διαψεύσει τις φήμες ότι πιθανώς εξαγοραστεί".

Ο οικονομικός διευθυντής Philippe Blondiaux διευκρίνησε ο οίκος μπορεί να "παραμείνει ανεξάρτητος και «να εστιάσει στο μακροπρόθεσμο μέλλον".

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times ότι ο λόγος που ο οίκος αποκάλυψε τα έσοδά του είναι προκειμένου να δείξει "ακριβώς ποιοι είμαστε: μια εταιρία αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με πολύ δυνατή οικονομική βάση που έχει τη γνώση και τα μέσα για να παραμείνει ανεξάρτητη".

Η δήλωση έρχεται μετά από έντονη φημολογία φήμες ότι ο οίκος Chanel περνούσε στα χέρια του LVMH, του κολοσσού στην πολυτέλεια που μεταξύ άλλων έχει στο πορτφόλιο του τα labels Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs και Christian Dior.

Ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH Bernard Arnault είχε διαψεύσει τις φήμες τον Απρίλιο ως fake news.

O ισολογισμός αποδεικνύει ότι το brand Chanel μπορεί να συναγωνιστεί με οποιαδήποτε από τις εταιρίες του LVMH.

Επιπλέον η Chanel είδε αύξηση στα έσοδα της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 11%.

Και εγένετο Chanel Limited

Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε επιπλέον ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά το 1950, μελετάει αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του.

Ο οίκος θα προχωρήσει σε κοινό διαχειριστικό μοντέλο όλων των προϊόντων (μόδα, καλλυντικά κα) υπό μια ενιαία διοίκηση με τίτλο Chanel Limited.

Tέλος ο οίκος μόδας αποκάλυψε ότι τα best sellers στις πωλήσεις του είναι η σειρά αρωμάτων "Gabrielle" αλλά και η ομώνυμη τσάντα που φέρει το όνομα της ιδρύτριας Gabrielle "Coco" Chanel του οίκου που έκανε επανάσταση στη μόδα της Γαλλίας το 1910.

Chanel reveals earnings for the first time in its 108-year history by Jackie Wattles

ΔΗΜΟΦΙΛΗ