ΜΟΔΑ

Walmart: οργή και μποϊκοτάζ για μπλουζάκια με σύνθημα κατά του Τραμπ

Walmart: οργή και μποϊκοτάζ για μπλουζάκια με σύνθημα κατά του Τραμπ
@Walmart

Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου Walmart δεν θα πουλάει πλέον μπλουζάκια με συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων Walmart ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι σταματά να πουλά μπλούζες με το σύνθημα "Παραπέμψτε σε δίκη τον 45ο", μια αναφορά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από μια εκστρατεία μποϊκοτάζ που έκαναν υποστηρικτές του.

Η Walmart πουλούσε διάφορα ρούχα, από μπλούζες για ενήλικες ως φορμάκια για βρέφη με τη στάμπα “Impeach 45” ή “Impeach Trump”. Όμως το κίνημα "αντίστασης" της εταιρείας ήρθε αντιμέτωπο και το ίδιο με αντίσταση από τους υποστηρικτές του 45ου Αμερικανού προέδρου.

Στις 2 Ιουλίου ο Ράιαν Φουρνιέ, ένας ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα το οποίο απευθυνόταν στη Walmart: «Γιατί πουλάτε μωρουδιακά ρούχα με τη στάμπα “Impeach 45” στον ιστότοπό σας;¨", ρωτούσε την εταιρεία, ενώ χρησιμοποίησε το hashtag "μποϊκοτάρετε τη Walmart".

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το tweet ήταν ποικίλες, με κάποιους να κατηγορούν τη Walmart ότι δεν έχει αντιαμερικανική στάση και άλλους να υπόσχονται ότι θα μποϊκοτάρουν τα καταστήματα της αλυσίδας.

"Η Walmart έχει το δικαίωμα να πουλάει μπλούζες με τη στάμπα 'Impeach 45', όμως ως καταναλωτές εμείς έχουμε το δικαίωμα να την μποϊκοτάρουμε για τον λόγο αυτό. Αυτή είναι η ομορφιά του καπιταλισμού", σχολίασε ο Φουρνιέ, επίσης στο Twitter.

Άλλοι καταναλωτές ωστόσο επεσήμαναν ότι η Walmart πουλά και αντικείμενα όπως καπέλα και ποτήρια με το σύνθημα του Τραμπ "Make America Great Again".

Χθες Τρίτη εκπρόσωπος της Walmart ανακοίνωσε στο Twitter ότι τα μπλουζάκια έχουν αποσυρθεί από την αγορά, ενώ δεν εμφανίζονται ούτε στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία λιανικών πωλήσεων είχε προκαλέσει σκάνδαλο το 2017 πουλώντας στον ιστότοπό της και μέσω ενός τρίτου πωλητή μπλουζάκια με τις λέξεις: "Σκοινί. Δέντρο. Δημοσιογράφος", μια αναφορά στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και των μεγάλων ομίλων ενημέρωσης. Τελικά τα μπλουζάκια αποσύρθηκαν από την πώληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ