ΜΟΔΑ

Armani/Laboratorio: ο Λούκα Γκουαντανίνο στο ατελιέ κινηματογράφου και στιλ

Armani/Laboratorio: ο Λούκα Γκουαντανίνο στο ατελιέ κινηματογράφου και στιλ

O Tζόρτζιο Αρμάνι έχει όραμα για την έβδομη τέχνη. Ο σχεδιαστής μόδας συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά φέτος με τον σκηνοθέτης της καλής αισθητικής Λούκα Γκουντανίνο στο Armani/Laboratorio, ένα εργαστήρι κινηματογράφου διάρκειας 10 ημερών, το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη της κινούμενης εικόνας.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι ανακοίνωσε τη συνέχεια του προγράμματος Armani / Laboratorio - εντατικού μαθήματος κινηματογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο αργότερα φέτος.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ήταν ανοιχτό μόνο σε Ιταλούς πέρυσι, τώρα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σπουδαστές απ΄ όλο τον κόσμο.

Θα υπάρχουν οκτώ πεδία, σκηνοθεσία, σεναριογράφηση, κινηματογραφία, μοντάζ, σχεδιασμός παραγωγής, σχεδιασμός κοστουμιών, make-up και styling μαλλιών και τα μαθήματα θα διδάσκονται από διακεκριμένους επαγγελματίες της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Επιβλέπων του προγράμματος θα είναι ο σκηνοθέτης, παραγωγός Λούκα Γκουαντανίνο, υποψήφιος για Όσκαρ, δημιουργός των ταινιών "Call Me By Your Name" και "A Bigger Splash".

"Η ανάπτυξη, η ταυτότητα, ο νέος κόσμος των γυναικών - αυτά είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούμε. Οικουμενικά, αλλά και επίκαιρα θέματα και επομένως πολύ Armani" ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιταλοαλγερινός σκηνοθέτης.

Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι μια ταινία που θα γυρίσουν οι σπουδαστές και οι μέντορές τους.

Η ταινία -καρπός του περσινού προγράμματος προβλήθηκε στη διάρκεια της επίδειξης μόδας για τη συλλογή Φθινόπωρο/ Άνοιξη του Τζόρτζιο Αρμάνι τον Φεβρουάριο του 2018.

"Ο κινηματογράφος, όπως και η μόδα, μας μαγεύει με τη χρήση εικόνων" δήλωσε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας. "Το Armani / Laboratorio είναι ένα ατελιέ κινηματογράφου, στο οποίοι οι ιστορίες δημιουργούνται από μαθητές που δουλεύουν μαζί, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των πιο ταλαντούχων εκπροσώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας" σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ