ΜΟΔΑ

Fashion Report: δύο νέοι σχεδιαστές στη Nina Ricci & η απόβαση του Zegna στις ΗΠΑ

Fashion Report: δύο νέοι σχεδιαστές στη Nina Ricci & η απόβαση του Zegna στις ΗΠΑ

Νέα σεζόν, νέες αφίξεις. Αλλαγές στην καλλιτεχνική διεύθυνση του ανακοίνωσε ο γαλλικός οίκος μόδας Nina Ricci που πλέον αναθέτει την καλλιτεχνική του διεύθυνση στους Ρουσεμί Μπότερ και Λίζι Χέρεμπρουγκ.

Οι δύο Ολλανδοί της φίρμας Botter διαδέχονται τον σχεδιαστή μόδας Γκιγιόμ Ανρί μετά την αποχώρηση του τον Μάρτιο, έπειτα από τρία χρόνια συνεργασίας.

"Είμαι κατενθουσιασμένη που υποδέχομαι τον Ρουσεμί και τη Λίζι. Οι δυο τους εκφράζουν μια συναισθηματική δύναμη, μια ειλικρίνεια και μια εκπληκτική τόλμη βαθιά ριζωμένη στην εποχή τους", εξηγεί η γενική διευθύντρια μόδας και αρωμάτων του οίκου Σαρλότ Τασέ.

Επικεφαλής μιας εταιρίας ανδρικής μόδας, το νεαρό ντουέτο απέσπασε τον Απρίλιο το μεγάλο βραβείο Premiere vision του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μόδας, Φωτογραφίας και Αξεσουάρ Μόδας της Ιέρ στη Βαρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, εφαλτήριο για τους νέους σχεδιαστές, με μια κολεξιόν τύπου μανιφέστο υπέρ του περιβάλλοντος.

Ο Ermenegildo Zegna κάνει απόβαση στις ΗΠΑ

Ο ιταλικός οίκος υψηλής ραπτικής Ermenegildo Zegna ανακοίνωσε την Τρίτη οτι αγόρασε το 85% των μετοχών του αμερικανικού οίκου Τομ Μπράουν, αγαπημένου σχεδιαστή της πρώην πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα αλλά και άλλων διασημοτήτων σε μία συμφωνία την οποία ο αμερικανικός οίκος μόδα αποτιμά στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιταλικός οίκος, τονίζει ότι η συμφωνία αυτή θα επεκτείνει τις πωλήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα διευρύνει την πελατειακή του βάση. Μετά την συμφωνία ο νεοϋορκέζικος οίκος θα συνεχίσει να διευθύνεται ανεξάρτητα ενώ ο ιδρυτής και σχεδιαστής Τομ Μπράουν θα συνεχίσει να κατέχει μερίδιο 15%, από κοινού με τον γενικό διευθυντή του οίκου Ροντρίγκο Μπαζάν.

Η Μισέλ Ομπάμα φορούσε ένα παλτό και ένα φόρεμα με τη υπογραφή Τομ Μπράουν σε επίσημη τελετή με τον Μπαράκ Ομπάμα το 2013 και σήμερα, ο οίκος που δημιουργήθηκε το 2001 διαθέτει περίπου 200 υπαλλήλους και 31 καταστήματα σε όλον τον κόσμο

«Αφότου αρχίσαμε να ψάχνουμε για συνεταίρους γνώριζα ήδη οτι ο Τομ Μπράουν θα ήταν ιδανική επιλογή» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού οίκου Ermenegildo Zegna.

Πρόσφατα ο ιταλικός οίκος άφησε στην άκρη τρεις διαφορετικές μάρκες- τα αθλητικά είδη, τα κλασσικά του οίκου και την υψηλή ραπτική- επιλέγοντας ένα και μοναδικό brand με στόχο την προσέλκυση πελατών από διαφορετικές ηλικίες και γενιές, αφήνοντας πίσω το επίσημο κοστούμι και την γραβάτα προς όφελος των πιο άνετων ρούχων.

Ο ιταλικός οίκος που ιδρύθηκε το 1910 σε μια μικρή πόλη στους πρόποδες των Άλπεων και παραμένει ακόμα μία οικογενειακή επιχείρηση, τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλες επενδύσεις στην εισαγωγή νέων, ευέλικτων υφασμάτων για επίσημα και πιο σπορ ρούχα. Έχει επίσης υιοθετήσεις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ