ΜΟΔΑ

Victoria's Secret Show: το μοντέλο με λεύκη στην αμφιλεγόμενη πασαρέλα-ποια είναι η Winnie Harlow

Victoria's Secret Show: το μοντέλο με λεύκη στην αμφιλεγόμενη πασαρέλα-ποια είναι η Winnie Harlow
Nick Knight for Showstudio Machine A Store

Παίζοντας με τις εντυπώσεις και σπάζοντας κάποια έστω στερεότυπα η εταιρία lingerie Victoria's Secret ανακοινώνει σταδιακά τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της αμφιλεγόμενης μεν για τον σεξισμό και τα πρότυπα που αναπαράγει, εξαιρετικά εντυπωσιακής δε πασαρέλας που καθιερώνει τις Αμαζόνες του modeling. Ανάμεσα στις καλλονές που θα περπατήσουν με εσώρουχα στο φετινό Victoria's Secret Fashion Show ένα κορίτσι που έφερε επανάσταση στη μόδα με απροσδόκητα τολμηρό τρόπο. 

Η Γουίνι Χάρλοου θα φορέσει φτερά αγγέλου. Το μοντέλο αρχικά εντοπίστηκε να κάνει κάστινγκ για το πολυπόθητο Victoria's Secret Fashion Show αυτή την εβδομάδα και αργότερα εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε στο Page Six ότι τελικά θα περπατήσει στην πασαρέλα για την επίδειξη μόδας της αμερικανικής εταιρίας γυναικείων εσωρούχων, ενδυμάτων και προϊόντων ομορφιάς.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι για εκείνη» είπε ο εκπρόσωπός της.

Αν και η 24χρονη Γουίνι Χάρλοου από τον Καναδά δεν έκανε κάποια δημοσίευση επιβεβαίωσης στα social media, έχει αναδημοσιεύσει μηνύματα διάφορων θαυμαστών της, οι οποίοι τη συγχαίρουν συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο από τη στιγμή που μαθαίνει τα ευχάριστα νέα.

Το σόου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Τη Γουίνι Χάρλοου ανακάλυψε η Τάιρα Μπανκς στον 21ο κύκλο του ριάλιτι σόου «America's Next Top Model». Το μοντέλο έχει πάρει μέρος σε διαφημιστικές καμπάνιες των brand Desigual, Swarovski και Covergirl και έχει αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τη λεύκη με την οποία ζει όλη τη ζωή της.

Αν και έχει κατακτήσει την επιτυχία συμμετέχοντας σε διαφημιστικές εκστρατείες μόδας και με φωτογραφίσεις σε εξώφυλλα περιοδικών - και έχει 4,1 εκατ. ακόλουθους στο Instagram - η Χάρλοου ήθελε πολύ να ανέβει στην πασαρέλα της Victoria's Secret.

https://www.instagram.com/p/BneLHhEg9m4

Στην τελετή απονομής των βραβείων GQ του περασμένου έτους, το μοντέλο σε συνέντευξη στο ODEntertainment του Ηνωμένου Βασιλείου όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε επίδειξη της μάρκας εσωρούχων ανέφερε: «Θα ήθελα πολύ».

«Ξέρεις τι; Αυτός είναι ο στόχος για το επόμενο έτος. Θα δουλέψω πολύ σκληρά και θα βάλω στόχο για το σόου της VS. Νομίζω ότι χρειάζεται απλώς να πάω στο γυμναστήριο, θα κάνω εξάσκηση για το βάδισμα και θα τα καταφέρω» σημείωσε.

Winnie Harlow: από "αγελάδα" κορίτσι της μόδας

https://www.instagram.com/p/Bm06LeNgDdL

Η Καναδέζα Winnie Harlow είχε κάθε άλλο παρά εύκολα παιδικά χρόνια. Στην ηλικία των τεσσάρων διαγνώστηκε με λεύκη, μια νόσο του δέρματος που έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών κηλίδων στο δέρμα.

Έπεσε θύμα bullying στο σχολείο για την εξωτερική της εμφάνιση, με τους συμμαθητές της να την αποκαλούν “αγελάδα” και “ζέβρα”. “Από ένα σημείο και μετά η κατάσταση κλιμακώθηκε σε βαθμό ανυπόφορο για εμένα για αυτό και αναγκάστηκα να φύγω από το σχολείο και να ξεκινήσω μαθήματα στο σπίτι” θυμάται η Harlow.

Η πραγματικότητα εκείνη απέχει πολύ από την σημερινή πραγματικότητα της Harlow, η οποία μετράει πλέον περισσότερους από 1 εκατ. followers στο Instagram, είναι το πρόσωπο της Ισπανικής εταιρείας Desigual και έχει φωτογραφηθεί από τον Nick Knight, του οποίου το portfolio περιλαμβάνει ονόματα όπως Kate Moss, Lady Gaga και Kanye West.

Από το κοινωνικό περιθώριο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε συνέντευξη με τον CNN συζητάει την αξιοσημείωτη άνοδο της στο χώρο της μόδας.

winnie harlow baby photo 2

CNN: Πως ξεπέρασες τον εκφοβισμό που βίωσες στο σχολείο;

Winnie Harlow: [Το να σταματήσω το σχολείο] πιθανώς να ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει, γιατί με βοήθησε να ανακαλύψω νέες πτυχές του εαυτού μου. Έμαθα να με αγαπώ για αυτό που είμαι, ασχέτως του τι λεγόταν για μένα ή σε εμένα. Μου έδωσε το κουράγιο να αγνοήσω τους κακεντρεχείς και να ξεπεράσω τα εμπόδια στη ζωή μου.

Πως μπήκες στον χώρο της μόδας;

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ποτέ δεν περίμενα να ακολουθήσω το μόντελινγκ. Για την ακρίβεια ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Ξεκίνησα να κυνηγάω το μόντελινγκ μετά από μια συνέντευξη που έκανα με την Shannon Boodram, η οποία με ενθάρρυνε να συνεχίσω. Από εκείνο το σημείο προσπάθησα να αναδειχθώ μέσα από τα social media.

Όταν το America’s Next Top Model (ANTM) έκανε castings ζήτησα από όλους τους followers μου να κάνουν tag την Tyra Banks στις φωτογραφίες μου – και το έκαναν! Η μικρή μου αδερφή έφτιαξε μια σελίδα για μένα στο Facebook, με αποτέλεσμα ένας από τους παραγωγούς της εκπομπής να μου στείλει μήνυμα εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του. Στην αρχή δυσκολευόμουν να το πιστέψω αλλά ανταποκρίθηκα και κατέληξα να συμμετέχω στην 21η σεζόν της εκπομπής. Από τη στιγμή που η Tyra μου έδωσε την ευκαιρία, ήξερα ότι κάτι συνέβαινε.

winnie harlow diesel nick knight re up 4

Μπορείς να μας περιγράψεις την συνεργασία σου με τον Nick Knight;

Ο Nick Knight ήταν η πρώτη μεγάλη μου δουλειά σαν πραγματικό μοντέλο. Πριν από και κατά τη διάρκεια του ANTM δεν είχα αποκαλέσει τον εαυτό μου μοντέλο, γιατί έβλεπα την ενασχόληση μου με το χώρο σαν χόμπι. Μέχρι που έλαβα ένα email από τον Nick αυτοπροσώπως για να δουλέψουμε μαζί στο Λονδίνο. Αυτή η φωτογράφηση μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν για να συνεχίσω.

Εξακολουθούν να υπάρχουν στερεότυπα και διακρίσεις στον χώρο της μόδας;

Νομίζω ότι η βιομηχανία της μόδας δίνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο βελτίωσης στα ποσοστά πλήρους αποδοχής προτύπων ομορφιάς σαν κανόνες και όχι σαν εξαιρέσεις.

Θέλω να δω διαφορετικά πρόσωπα στα εξώφυλλα των περιοδικών, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες, στις αφίσες στον δρόμο. Είναι καιρός να γίνει πιο δεκτικός ο χώρος και να υποστηρίξει ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα.

winnie harlow headshot 6

Υπάρχουν απελευθερωτικές πτυχές στον χώρο της μόδας;

Το πιο απελευθερωτικό κομμάτι είναι το ότι μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να δείξω στον χώρο της μόδας ότι η ομορφιά είναι ποικιλόμορφη.

Πόσο σημαντικά είναι τα social media στην εξέλιξη των προτύπων ομορφιάς;

Νομίζω ότι βοηθάνε. Η σωστή χρήση των social media μπορεί να λειτουργήσει σαν πλατφόρμα για να γνωρίσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τελικώς να μοιραστείς μαζί τους ότι έχεις να προσφέρεις.

https://www.instagram.com/p/BksP008glRw

Η εμφάνιση σου είναι μια δήλωση από μόνη της. Τι γνώμη έχεις για την κίνηση μερικών να μιμηθούν την κατάσταση σου;

Δημοσιοποίησα την άποψη μου για αυτό στο λογαριασμό μου στο Instagram αλλά θα το επαναλάβω. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι με μιμούνται με αρνητικό τρόπο. Πρόβαλλαν μια άλλη εκδοχή μου, πράγμα που εκτιμώ.

Μπορείς να προβλέψεις ποιο θα είναι το “αγαπημένο” look της βιομηχανίας της μόδας στο μέλλον;
Όχι 100%, αλλά ό,τι και να είναι, σκοπεύω να είμαι στην πρώτη γραμμή.

From 'cow' to cover girl, model Winnie Harlow is changing beauty standards by Zahra Jamshed

ΔΗΜΟΦΙΛΗ