ΜΟΔΑ

Τέλος εποχής: 40 χρόνια μετά οι Μέδουσες του Versace αλλάζουν χέρια

Τέλος εποχής: 40 χρόνια μετά οι Μέδουσες του Versace αλλάζουν χέρια

Είναι επίσημο. Ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors επισημοποίησε σήμερα την εξαγορά του ιταλικού οίκου Versace αντί 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ (2 δισεκ. δολάρια), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες στον Τύπο στην τελευταία επέλαση ξένων επενδυτών στη βιομηχανία της ιταλικής μόδας.

"Η απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Με τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Βερσάτσε θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων", τόνισε ο επικεφαλής του Michael Kors Τζον 'Αιντολ σε ανακοίνωση.

"Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον Βερσάτσε. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό", δήλωσε από την πλευρά της η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομώνυμου ομίλου.

Είναι η τελευταία ιταλική φίρμα που περνά σε χέρια ξένων επενδυτών.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Συνώνυμο της λάμψης και της μεγαλοπρέπειας στην ιταλική μόδα, με πολυτελείς και σέξι κολεξιόν, ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο το 1978.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η εταιρία γνώρισε δύσκολα χρόνια πριν ξαναβρεί τη λάμψη της χάρη σε μια μεγάλη επαναδιοργάνωση και στις πρωτοβουλίες της Ντονατέλα, της αδελφής των ιδρυτών του οίκου.

Το 2018 είναι μια χρονιά που φέρει την ετικέτα Versace. Μετά το τηλεοπτικό σίριαλ που ενόχλησε την αδελφή του Ντονατέλα μια έκθεση στο Βερολίνο έφερε τον Βερσάτσε στην πόλη της Γερμανίας, 20 χρόνια μετά το θάνατο του.

Κολλητά φορέματα, χρυσά παντελόνια και πολύχρωμα μεταξωτά μαντήλια. Περισσότερα από 100 σύνολα που δημιουργήθηκαν από τον Τζιάνι Βερσάτσε παρουσιάζονται στο Βερολίνο.

Οι διοργανωτές της έκθεσης στο κλασικό κτίριο Kronprinzenpalais της γερμανικής πρωτεύουσας διοργάνωσαν ένα ταξίδι στις δημιουργίες του σχεδιαστή παίρνοντας κομμάτια από ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο.

Τα σέξι, αισθησιακά και αποκαλυπτικά ρούχα του Βερσάτσε στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 τον έκαναν αγαπημένο σχεδιαστή των ρόκερ, των σταρ του Χόλιγουντ και άλλων διασημοτήτων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε μια μεγάλη γκάμα των δημιουργιών του Βερσάτσε τόσο της αντρικής όσο και της γυναικείας γραμμής, όπως το σύνολο που δημιούργησε για το γάμο του Στινγκ το 1992 και άλλα διάσημα κομμάτια που φορέθηκαν για παράδειγμα από τη Μαντόνα, τον Πρινς και τη Ναόμι Κάμπέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ