ΜΟΔΑ

Έχω χάσει τον έλεγχο εδώ και καιρό: η Ντονατέλα μετά την αιφνίδια πώληση του Versace

Έχω χάσει τον έλεγχο εδώ και καιρό: η Ντονατέλα μετά την αιφνίδια πώληση του Versace

"Η απώλεια του ελέγχου του oίκου Versace δεν είναι το σημαντικό...πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά" είπε η Ντονατέλα Βερσάτσε σε συνέντευξή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Repubblica μετά την αιφνίδια πώληση του οίκου Versace στον αμερικανικό όμιλο Michael Kors.

 

"Έχω χάσει τον έλεγχο του εαυτού μου εδώ και καιρό, πολύ καιρό. Και δεν είμαι μανιακή του ελέγχου" πρόσθεσε μετά την "παράδοση" του ιταλικού οίκου μόδας που ίδρυσαν τα αδέλφια της σαράντα χρόνια πριν έναντι 1,83 δισεκατομμυρίου

"Η ζωή με έκανε να καταλάβω ότι δεν πρέπει να κοιτάζεις πίσω, δεν μπορείς παρά να προχωρείς προς τα εμπρός. Και το να προχωρείς σήμερα για μία φίρμα, για τον Versace σημαίνει να έχεις μία παγκόσμια πλατφόρμα. Και μόνο ένας νέος όμιλος μπορεί να προσφέρει αυτήν την πλατφόρμα, που κανείς στη Ιταλία δεν μπορούσε να προσφέρει" λέει η Ντονατέλα Βερσάτσε, αντιπρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου Versace.

Ο Τζον Άιντολ, επικεφαλής του ομίλου Michael Kors, από την πλευρά του δηλώνει ότι θέλει να μεγαλώσει τον οίκο Versace "για να ξεπεράσει σε τζίρο τα δύο δισκεατομμύρια ευρώ".

Michael Kors Holdings Limited Acquisition of Gianni Versace SpA 925

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1978 από τον στυλίστα Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο και έγινε σύμβολο της ιταλικής μόδας , με τις πολυτελείς και σέξι συλλογές του.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η φίρμα γνώρισε δύσκολες εποχές, πριν ξαναβρεί την αίγλη της χάρη στην γενναία αναδιοργάνωση που έγινε με πρωτοβουλία της Ντονατέλα, αδελφής των Τζιάνι και Σάντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ