ΜΟΔΑ

Nike Air Mag, την άνοιξη του 2016 σε συλλεκτική έκδοση

Nike Air Mag, την άνοιξη του 2016 σε συλλεκτική έκδοση

H “Επιστροφή στο Μέλλον” πλέον ανήκει στο παρελθόν αφού η 21η Οκτωβρίου 2015, η μέρα που επισκέφθηκαν ταξιδεύοντας μπροστά στον χρόνο ο Marty McFly και ο Doc Brown στην κλασική ταινία του Robert Zemeckis “Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ”, πέρασε στο χθες.

Τα gadget και οι εφευρέσεις που είχε οραματιστεί το 1989 ο σκηνοθέτης πολλά. Κάποιες επιβεβαιώθηκαν (tablet, κλήσεις με εικόνα και ήχο, hoverboard κα), άλλες όχι (οι σκύλοι δεν βγαίνουν βόλτα μόνοι τους και τα φαξ δεν αντικατέστησαν τα γραμματοκιβώτια, ευτυχώς) ενώ άλλες γίνονται συλλεκτικές εκδόσεις. Η Nike φροντίζει για το τελευταίο.

Το 2011 είχαν κυκλοφορήσει 1510 ζευγάρια - ρεπλίκες αθλητικά μποτάκια Nike Air Mag, τα παπούτσια που φορούσε ο χαρακτήρας Marty McFly που όμως δεν διέθεταν τα περίφημα power laces -τα κορδόνια που σφίγγουν αυτόματα. Η εταιρεία τότε είχε δώσει μια υπόσχεση, ότι θα κατασκευάσει παπούτσια με αυτή τη λειτουργία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτή την άνοιξη τα καινούρια Nike Air Mag θα κυκλοφορήσουν με ενσωματωμένο το μηχανισμό των power laces. Σύμφωνα με τη Nike “η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και χειροκίνητα σε περίπτωση που τελειώσουν οι μπαταρίες” αλλά αυτό δεν ένοιαξε κανέναν.

Στις 21 Οκτωβρίου 2015 η Nike έκανε δώρο το πρώτο ζευγάρι των καινούριων Air Mag στον Michael J. Fox, πρωταγωνιστή της ταινίας, ο οποίος και δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα τη στιγμή.

Τα εξελιγμένα Air Mag θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό και θα δημοπρατηθούν για να ενισχύσουν οικονομικά το ίδρυμα Michael J. Fox που χρηματοδοτεί έρευνες για την εξάλειψη της νόσου του Parkinson, από την οποία πάσχει ο αμερικανός ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ