ΜΟΔΑ

#NoMakeup: 50 γυμνά από μακιγιάζ selfies του Χόλιγουντ κάνουν επανάσταση

#NoMakeup: 50 γυμνά από μακιγιάζ selfies του Χόλιγουντ κάνουν επανάσταση

Με ένα εκτενές αφιέρωμα στις διάσημες γυναίκες που υπερασπίζονται τη γυναικεία ομορφιά χωρίς μακιγιάζ με selfies, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra φέρνει στο φως μια συχνά αθέατη πλευρά της γυμνής από make up γοητεία των star.

Το μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα παρουσιάζει ηθοποιούς, μοντέλα και διασημότητες που τόλμησαν να αναρτήσουν selfies στο Instagram και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες γυναίκες που αρνούνται με γενναιότητα τα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς, ακόμη κι αν διακινδυνεύουν να εκτεθούν υπέρ μιας πιο γνήσιας, υγιεινής εικόνας, τα πορτρέτα χωρίς μέικ απ "διαβάζονται¨ ως μια τολμηρή δήλωση εναντίον των περιοριστικών προτύπων ομορφιάς.

Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος ότι οι γυναίκες στις περισσότερες φωτογραφίες δεν φαίνονται ανατρεπτικές, εξακολουθούν να είναι κλασικά ελκυστικές και φωτογραφίζονται σε ελεγχόμενο φωτισμό για να φαίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο: ωραίες.

"Το μήνυμα της αυτοαποδοχής και της αυτοπεποίθησης είναι αναμφισβήτητα θετικό, η μέθοδος είναι αμφισβητήσιμη" αναφέρεται σε δημοσίευμα του dailycal.

Από τη 44χρονη Πενέλοπε Κρουζ στην Ιρίνα Σάικ και την Τζένιφερ Λόπεζ ή την Lady Gaga και τη Σάρον Στόουν, αυτό το αέναα τολμηρό σύμβολο του σεξ ετών 60 που γιόρτασε τα γενέθλιά της αναρτώντας φωτογραφίες χωρίς φίλτρα και χωρίς μακιγιάζ στον λογαριασμό της στο Instagram με τους 700.000 ακολούθους στην 72χρονη Έλεν Μίρεν που έχει θάρρος και το "εκταμίευσε" με 1.000 κομπλιμέντα όταν ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία χωρίς make up παρέα με τους επαγγελματίες της ομορφιάς έτοιμους να την βάψουν για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ οι γυναίκες μπροστά από τους προβολείς θέλουν να τις βλέπουμε ως έχουν.

Σταυροφόρος στην καμπάνια η γοητευτική και ταλαντούχα μουσουργός Αλίσια Κις που καθιέρωσε μια καμπάνια ενάντια στο μακιγιάζ -"η απόφαση να μην νοιάζομαι για το μακιγιάζ ήταν η ισχυρότερη, δυνατότερη, απελευθερωτική και ειλικρινά όμορφη εμπειρία που βίωσα" είπε η Κις για την επιλογή της- συσπείρωσε άπειρες γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες, γύρω από το "κίνημα" #nomakeupmovement.

Alicia Keys Twitter

Οι όμορφες γυναίκες δεν φοβούνται να δείξουν τους μαύρους κύκλους, τα ατημέλητα μαλλιά και τις "τόσο φυσικές" ατέλειες τους.

Αν επιμένετε για ένα σύντομο namedropping οι παρακάτω γυναίκες πιστεύουν ότι η λάμψη είναι μέσα σου.

Αντριάνα Λίμα, Μπέλα Χαντίντ, Τζίτζι Χαντίντ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Χάιντι Κλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Σίντι Κρόφορντ, Κάρα Ντελεβίν, Μπαρ Ρεφαέλι, Αλέξα Τσανγκ, Ντάουτσεν Κρους, Τζένιφερ Άνιστον, Γκουέν Στέφανι, Ντέμι Λοβάτο, Μπιγιονσέ, Μισέλ Χουνζίκερ, Αννα-Λιν ΜακΚορντ, Κατ Ντένινγκς, Χίλαρι Κλίντον, Πάμελα Άντερσον, Αντέλ, Σοφί Μαρσό, Σοφία Βεργκάρα, Κέιτι Πέρι, Ρίτα Όρα, Κέιτι Χολμς, Σιένα Μίλερ, Κέιτ Χάτσον, Τζέσικα Μπίελ, Εύα Μέντες, Τζούλιαν Μουρ όλες συμφωνούν σε ένα: η γυναίκα είναι όμορφη με καλλυντικά αλλά πιο γοητευτική χωρίς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ