ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: Μάγισσες & πρωθιέρειες σε παριζιάνικη πυρά για τον Rick Owens

Εβδομάδα Μόδας: Μάγισσες & πρωθιέρειες σε παριζιάνικη πυρά για τον Rick Owens

Aιρετικός και πάντα κουβαλώντας επίκαιρους συμβολισμούς ο σχεδιαστής μόδας  Rick Owens έβαλε φωτιά στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με μάγισσες που καταριούνται το παράλογο.

Στην πρόσφατη επίδειξη της γυναικείας κολεξιόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2019 ο Αμερικανός Όουενς αιφνιδίασε τους καλεσμένους με μια φωτιά ασίφατη και οργισμένη.

Το show «Βαβέλ» παρουσιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Palais de Tokyo, ενός αρτ ντεκό κτιρίου - και πολιτιστικού κέντρου - στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Όουενς έδειξε την κολεξιόν σε ένα άδειο σιντριβάνι, μέσα στο οποίο είχε εγκαταστήσει μια μεταλλική πυραμίδα, γύρω από την οποία κινούντο τα μοντέλα. Ξαφνικά, η κατασκευή τυλίχτηκε στις φλόγες!

Πηγές έμπνευσής του για την πυραμίδα στο «Βαβέλ» ήταν ο «Πύργος της Βαβέλ» που γνωρίζουμε από τη Βίβλο και ένα μοντέλο για πύργο που έφτιαξε ο Ρώσος κονστρουκτιβιστής Βλαντίμιρ Τάτλιν το 1919.

Στις σημειώσεις του για το show διαβάζουμε ότι όλα είναι σύμβολα «ελπίδας, τρόμου, γαλήνης, μηδενισμού».

Στοιχεία καταστροφής και κατεδάφισης ήταν διάσπαρτα στην κολεξιόν, συμπεριλαμβανομένων μαυρισμένων σημαιών των ΗΠΑ και παραμορφωμένων σορτς από ντένιμ.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής υπονόησε ότι η κολεξιόν σχεδιάστηκε για μια σύναξη μαγισσών που «ρίχνουν κατάρες και κάνουν μάγια, ενώ αναζητούν τάξη και λογική». Τα μοντέλα βάδισαν μέσα σε φορέματα που παρέπεμπαν σε κλουβιά, φορέματα που έφερναν στον νου τα ενδύματα παγανίστριας ή πρωθιέρειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ