ΜΟΔΑ

Ραλφ Λόρεν: ο πρώτος αμερικανός σχεδιαστής Ιππότης για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ραλφ Λόρεν: ο πρώτος αμερικανός σχεδιαστής Ιππότης για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το στιλ του έχει ορίσει την εικόνα των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Ίσως για αυτό ο Ραλφ Λόρεν είναι και ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας που θα τιμηθεί ως Ιππότης Διοικητής του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στη μόδα και την φιλανθρωπία.

Εκτός από βασικός εκπρόσωπος της αμερικανικής μόδας για πάνω από 50 χρόνια, ο Λόρεν έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση δεσμευόμενος να βοηθάει τους ασθενείς με καρκίνο να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Η Ralph Lauren Corporation ίδρυσε το Κέντρο Nina Hyde για την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο Georgetown Lombardi.

Επίσης έχει ιδρύσει το Κέντρο Ralph Lauren για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και το Κέντρο Ralph Lauren για την Έρευνα του Καρκίνου του Μαστού στο Νοσοκομείο Royal Marsden στο Λονδίνο.

Ο Ραλφ Λόρεν εντάσσεται στις τάξεις άλλων πετυχημένων Αμερικανών που έλαβαν τον βρετανικό τίτλο τιμής, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων, Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ, Ρόναλντ Ρίγκαν, Τζορτζ Μπους, καθώς και προσωπικοτήτων των τεχνών και της επιστήμης, όπως Αντζελίνα Τζολί, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Ο Ραλφ Λόρεν έχει ντύσει με δημιουργίες του πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Κέιτ Μίντλετον και την Μέγκαν Μάρκλ.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στον Ραλφ Λόρεν από εκπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' σε τελετή το επόμενο έτος.

Ο σχεδιαστής που ίδρυσε το 1967 την ομώνυμη εταιρεία του με έδρα τη Νέα Υόρκη, πρόσφατα τιμήθηκε και από τοBritish Fashion Council "για την πολύτιμη συμβολή του στη βιομηχανία της μόδας".

"Ο Ραλφ Λόρεν είναι ένας υποδειγματικός σχεδιαστής και επιχειρηματίας. Με τις δημιουργίες του έχει καθορίσει μία ολόκληρη εποχή τόσο στην αμερικανική όσο και την παγκόσμια μόδα. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα έλεγαν ότι μας έχει εμπνεύσει απεριόριστα" έχει πει η πρόεδρος του British Fashion Council, Natalie Massenet.

"Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα"

Το έχει πει ο ίδιος δεκαετίες πριν. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζει το Αμερικανικό Όνειρο από τότε που εγκαινίασε το πρώτο του κατάστημα με ανδρικές γραβάτες το 1967.

"Πρόκειται για μία παραμυθένια απόδοση της μόδας της αμερικανικής άρχουσας τάξης, που φέρνει στο νου τα ξύλινα σπίτια στις παραλίες των ΒΑ ΗΠΑ, τις γραβάτες των πανεπιστημίων της Ivy League, τα πικνίκ με λινές πετσέτες με μονόγραμμα, τα λευκά ρούχα του κρίκετ και τα ασημένια σέικερ για μαρτίνι" αναφέρει η Τhe Guardian σημειολογώντας επάνω σε όλα όσα έκαναν το label Ralph Lauren να μυρίζει κληρονομιά που ποτέ δεν είχε.

Ο Λόρεν γεννήθηκε Ραλφ Λίφσιτς, ήταν γιος ενός Εβραίου μετανάστη του Μπρονξ και σήμερα μοιράζεται το χρόνο του ανάμεσα σε ακριβά διαμερίσματα της Παρκ Αβενιου στη Νέα Υόρκη, το ράντσο του στο Κολοράντο ή της πολυτελούς βίλας του στην Τζαμάικα.

Στην γιορτή του για τα 40 χρόνια στον Βοτανικό Κήπο του Σέντραλ Παρκ έδωσαν το παρόν οι δύο ισχυρότερες πολιτικές δυναστείες των ΗΠΑ.

Η οικογένεια Κένεντι εκπροσωπήθηκε από τον Μπόμπι τζούνιορ και η οικογένεοια Μπους από την ανιψιά του προέδρου, Λόρεν, σύζυγο πλέον του γιου του Ραλφ Λόρεν, Ντέιβιντ.

Τελευταία η Μελάνια Τραμπ συνδέει το όνομα της με την εικόνα του label του είτε φορώντας ένα jumpsuit του οίκου στην προεκλογική καμπάνια, είτε επιλέγοντας μια δημιουργία του για το Harper's Bazaar.

melania

Ο αστός που δεν ήταν

Ο Ραλφ Λόρεν δεν γεννήθηκε αστός, κατάφερε όμως να δημιουργήσει καλύτερα από όλους τη μεγαλοαστική φαντασίωση και ως τέτοιος είναι μια περίπτωση μοναδική, ένας επιχειρηματίας που σαν τον πασίγνωστο αναβάτη του πόλο που έκανε εμπορικό του σήμα ξεπέρασε εμπόδια, εξολόθρευσε αντιπάλους και κατάφερε να είναι ένας βασιλιάς του στιλ εδώ και δεκαετίες.

Από τις αναρίθμητες βιογραφίες για τον πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας Polo Ralph Lauren, το βιβλίο "Γνήσιο Πραγματικό" του Μάικλ Γκρος ξεχωρίζει.

"Όταν κάποιος διακοσμητής τοποθέτησε προσωπογραφία του μουσουργού Ιγκόρ Στραβίνσκι σε τοίχο σπιτιού του Ραλφ Λόρεν, ο μόδιστρος, αν και δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει, είπε: "Δεν με νοιάζει ποιος ήταν. Λατρεύω, όμως, το λουκ του".

raplh

ΔΗΜΟΦΙΛΗ