ΜΟΔΑ

Dior: από το Παρίσι στην κορυφή του κόσμου με 200 θρυλικές δημιουργίες

Dior: από το Παρίσι στην κορυφή του κόσμου με 200 θρυλικές δημιουργίες

Η πρώτη μεγάλη ρετροσπεκτίβα του γαλλικού οίκου Dior στις ΗΠΑ καλεί τους τυχερούς επισκέπτες σε ένα ταξίδι κομψότητα στο χωροχρόνο στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ.

Η έκθεση «Dior: Από το Παρίσι στον κόσμο» (Dior: From Paris to the world) εξιστορεί την πολύχρονη δημιουργικότητα και ιστορία του οίκου Dior.

Περισσότερες από 200 ενδυματικές κρεασιόν, έργα τέχνης, αντικείμενα, αξεσουάρ, κοσμήματα, φωτογραφίες, σχέδια, βίντεο και άλλο αρχειακό υλικό.

Είναι η πρώτη αναδρομική για τον οίκο και είναι μια επισκόπηση δημιουργικής διαδρομής σε διάστημα μεγαλύτερο των 70 χρόνων.

Την έκθεση που "συνομιλεί" με το κτίριο Χάμιλτον, όπου φιλοξενείται του Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ, σχεδίασε το στούντιο OMA.

Ο σχεδιασμός εμπνέεται από το περίβλημα από τιτάνιο του κτιρίου και αξιοποιεί τις μοναδικές γεωμετρίες των αιθουσών Άνσουτς και Μακόρμικ.

«Τα εκθέματα σε εκθέσεις μόδας έχουν έναν πιο στενό βαθμό σύνδεσης με τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της εμπορικής φύσης του ενδύματος, πράγμα το οποίο επιτρέπει στον κόσμο να στοχάζεται τη μόδα μέσα στην ίδια του τη φαντασία, σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο» εξηγεί ο Σοχέι Σιγκεμάτσου, που ηγήθηκε του σχεδιασμού της συγκεκριμένης έκθεσης.

«Στόχος μας για την πρώτη αναδρομική του οίκου Dior στις ΗΠΑ είναι να μεταφέρει (στους επισκέπτες) το αφήγημα του οίκου, με προσιτό και πειστικό τρόπο, ιχνηλατώντας περιεκτικά τις εμπνεύσεις και ιδέες του οίκου και μεγεθύνοντάς τις μέσα από ένα ταξίδι στον χώρο και τα αντιθετικά υλικά» προσθέτει.

Η έκθεση «Dior: From Paris to the world» θα παραμείνει στο Denver Art Museum έως τις 3 Μαρτίου του 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ