ΜΟΔΑ

Τι κοινό έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Τζάστιν Μπίμπερ;

Τι κοινό έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Τζάστιν Μπίμπερ;
REUTERS/Alkis Konstantinidis

“To να έχεις στυλ έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιείς την εμφάνιση σου για να επικοινωνήσεις κάτι για σένα”. Mε αυτό τον αφορισμό ξεκινάει η εφημερίδα Guardian το δημοσίευμα της που από το πρωί κάνει τον κύκλο του διαδικτύου γιατί επαναπροσδιορίζει κάτι με το οποίο όλοι ασχολούμαστε. Με το φαίνεσθε, τη μόδα, τη δημόσια εικόνα, το ταλαιπωρημένο από πολλούς στυλ.

“To να ηγείσαι όμως στο στυλ έχει να κάνει με κάτι ακόμη. Όταν ο τρόπος που ντύνεσαι όχι μόνο μιλάει για εσένα αλλά και για άλλους, μπουμ, ορίζεις το στυλ σήμερα” προσθέτει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας για να μας συστήσει μια λίστα που η ίδια χαρακτηρίζει “εκλεκτική”.

Ελληνική παρουσία

Από την υπέροχη συγγραφέα Τζόαν Ντίντιον που έγινε το πιο γηραιό μοντέλο για τη Celine στον οξύθυμο από τον Καναδά που θα αποδείξει τι σημαίνει να είσαι σταρ από μωρό Τζάστιν Μπίμπερ και από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που ανέτρεψε την εικόνα (ανάμεσα σε άλλα) της πολιτικής στην Κέιτλιν Τζένερ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δημόσια συζήτηση για το κοινωνικό φύλο και τους διεμφυλικούς και τη χρωματική παλέτα ενός emoji πολύ συγκεκριμένου, αυτό του μονόκερου, οι πρωταγωνιστές του στυλ για τη Guardian είναι ετερόκλητοι και σημαντικοί, ο καθένας για το λόγο του.

“Είναι πραγματικά σπάνιο ένας άντρας της πολιτικής να δίνει αφορμή σε κάποιον συντάκτη μόδας να σχολιάσει κάτι περισσότερο από μία νέα κόμμωση. Πόσο απολαυστική λοιπόν ήταν εκείνη η στιγμή όταν ο Βαρουφάκης, τότε Υπουργός Οικονομικών έφτασε στο Νο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν που είχε δανειστεί προφανώς από τον Σον Ράιντερ (σσ. του frontman των Happy Mondays)... To κακό αγόρι του αντι-καπιταλισμού ξέρει πώς να ντυθεί ενάντια στη νόρμα” σχολιάζει η συντάκτρια μόδας Imogen Fox της εφημερίδας. “Mόνο σεβασμό” έχει για το πρόσωπο του ενώ στο κείμενο που συνοδεύει την ετυμηγορία της παραθέτει ακόμη και μέρος από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

https://www.instagram.com/p/p

Η πολιτική του στυλ

"Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη όπως όλοι μας, μπορεί να έχει ευθύνες, μπορεί να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο, για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα, μπορείτε να τον κατηγορείτε γι' αυτά. Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως. Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια" ανέφερε τον Ιούιο του 2015 ο πρωθυπουργός της χώρας σε μια ταύτιση γνώμης με όσους σχολιάζουν το στυλ στο βρετανικό τύπο.

"Ο ίδιος έχει αναφέρει πως οι Monty Python ήταν μια σημαντική πολιτική επιρροή, αλλά αρνήθηκε να ομολογήσει από ποιόν εμπνεύσθηκε την στυλιστική υπερβολή του” σχολιάζει η Fox για τον άντρα που ανέτρεψε την εικόνα του πολιτικού μέσα και έξω από τα έδρανα.

Διαβάστε και αυτά

Η Μαίρη Κατράντζου βραβεύθηκε ξανά. Bonus όλα όσα έγιναν στα British Fashion Awards 2015

Βαρουφάκης: Οι μινιμαλιστικές προτάσεις Σόιμπλε για πολιτική ένωση στην ευρωζώνη χάνουν έδαφος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ