ΜΟΔΑ

Ο οίκος Chanel «αποκηρύσσει» τα εξωτικά δέρματα

Ο οίκος Chanel «αποκηρύσσει» τα εξωτικά δέρματα
EPA

Ο γαλλικός οίκος μόδας  Chanel αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί στο εξής δέρματα κροκοδείλου, φιδιού και σαύρας στα πολυτελή προϊόντα του, μια ενέργεια την οποία χαιρέτισαν πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

«Αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε πλέον εξωτικά δέρματα στις μελλοντικές δημιουργίες μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρίσκουμε εξωτικά δέρματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά το ηθικό μέρος της παραγωγής».

Ο οίκος Chanel είναι ο πρώτος που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Οι τσάντες από δέρμα πύθωνα αποσύρθηκαν από τον ιστότοπο της εταιρείας σήμερα. Σε άλλους ιστοτόπους μεταπώλησης όμως υπάρχουν ακόμη και πωλούνται με έκπτωση, σε τιμές που ξεκινούν από τα 5.500 ευρώ.

Οι μη κυβερνητικές, φιλοζωικές οργανώσεις PETA και Humane Society International διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση του οίκου αφορά και τις γούνες. Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Καρλ Λάγκερφελντ, είπε στον ιστότοπο Women's Wear Daily ότι ο οίκος χρησιμοποιεί γούνες τόσο σπάνια που ο ίδιος δεν θυμάται πλέον ποια ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε κάποιο προϊόν από γούνα.

Η PETA εκτίμησε ότι και άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Chanel και να χρησιμοποιούν μόνο «καινοτόμα υλικά» που δεν προέρχονται από ζώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ