ΜΟΔΑ

Ημερολόγιο Pirelli 2019: Λετίσια Κάστα και Τζίτζι Χαντίντ με το φακό του Άλμπερτ Ουότσον

Ημερολόγιο Pirelli 2019: Λετίσια Κάστα και Τζίτζι Χαντίντ με το φακό του Άλμπερτ Ουότσον
www.instagram.com/albertwatsonphotography

Αν και τα περισσότερα αυτοκίνητα στον κόσμο «φοράνε» τα λάστιχά της, η ιταλική εταιρία ελαστικών Pirelli είναι πιο διάσημη για το περίφημο ετήσιο ημερολόγιό της, από το οποίο έχουν παρελάσει όλες οι διάσημες καλλονές, ντυμένες, λιγότερο ντυμένες ή και καθόλου ντυμένες.

Σήμερα η Pirelli παρουσίασε στο Μιλάνο το 46ο ημερολόγιό της, σε μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρόν ο φωτογράφος Άλμπερτ Ουότσον ο οποίος και ανέλαβε το πρότζεκτ, οι ηθοποιοί Τζούλια Γκάρνερ και Λετίσια Κάστα, η χορεύτρια Μίστι Κόπλαντ και το μοντέλο Τζίτζι Χαντίτ.

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 1964, το ημερολόγιο της Pirelli αναδείχθηκε σε «αντικείμενο πόθου» για τους πιστούς συλλέκτες του. Το ημερολόγιο εκδίδεται σε 12.000 αντίτυπα και προσφέρεται ως δώρο σε σημαντικούς πελάτες της εταιρείας ή προσωπικότητες της showbiz.

Φέτος, η Pirelli επέλεξε για το δημιουργικό κομμάτι του ημερολογίου τον Σκωτσέζο φωτογράφο Άλμπερτ Ουότσον, ηλικίας 76 ετών, που έχει επιμεληθεί δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών μόδας.

Γνωστός για τα πορτρέτα του, όπως εκείνο του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς και του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ουότσον αποφάσισε να αφηγηθεί με τον φακό του τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών: της Τζούλια Γκάρνερ, που απαθανατίζεται καταγοητευμένη από τη φύση, της Λετίσια Κάστα σε ρόλο ζωγράφου, της Μίστι Κόπλαντ ενώ χορεύει και της Τζίτζι Χαντίτ, που ποζάρει ως μια πλούσια γυναίκα που υποφέρει από μοναξιά.

Αυτή η έκδοση σηματοδοτεί την επιστροφή του απόλυτου γυμνού, που απουσίαζε από το 2016, με δύο φωτογραφίες αυτού του είδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ