ΜΟΔΑ

Ο οίκος Chanel έφερε την αρχαία Αίγυπτο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

Ο οίκος Chanel έφερε την αρχαία Αίγυπτο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
www.instagram.com/chanelofficial

Ένας αρχαίος αιγυπτιακός ναός που στήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art) της Νέας Υόρκης, ήταν το σκηνικό για το πιο πρόσφατο σόου του οίκου Chanel: λαμπερά τουίντ, χρυσά ενδύματα, τολμηρά κοσμήματα, συπλήρωσαν το σκηνικό της αρχαιοπρεπούς πολυτέλειας...

Η πασαρέλα ήταν κυκλική και περιστρεφόταν γύρω από τον Ναό του Ντέντουρ, ακριβές αντίγραφο ενός λατρευτικού κτιρίου από ψαμμόλιθο το οποίο ολοκληρώθηκε τον 10 αιώνα π.Χ. ΟΚαρλ Λάνγκερφελντ διάλεξε αυτό το φόντο για την παρουσίαση αλλά και ως πηγή έμπνευσης για τα αρχαίου αιγυπτιακού ύφους κομμάτια που σχεδίασε για τη συγκεκριμένη κολεξιόν.

Πενελοπε Κρουζ Μαριγιόν Κοτιγιάρ

Η Πενέλοπε Κρουζ και η Μαριγιόν Κοτιγιάρ ήταν ανάμεσα στις καλεσμένες της πρώτης σειράς

«Ο αιγυπτιακός πολιτισμός με γοήτευε πάντα: εμπνέομαι από μια ιδέα, την οποία κάνω πραγματικότητα», δήλωσε ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου. «Νομίζω ότι η εικόνα αυτής της κολεξιόν έχει κατά πολύ να κάνει με αυτό το ραφινάρισμα το οποίο κάποιος πρέπει να δει από κοντά, σχεδόν να το αγγίξει, για να καταλάβει πώς έχει γίνει και για να μπορέσει να εκτιμήσει την ομορφιά αυτής της δουλειάς», πρόσθεσε.

Λιλι Ρόουζ Ντεπ


Η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, έδωσε επισης το παρών στην επίδειξη

Βεβαίως, ανάμεσα στα μοτίβα της κολεξιόν ήταν και ο αρχαίος αιγυπτιακός σκαραβαίος (μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει σε περιδέραιο, σε κουμπιά, σε αγκράφα ζώνης). Παράλληλα, το μέικ απ των μοντέλων παρέπεμπε στο Μάτι του (θεού) Ώρου.

Το σοόυ του οίκου Chanel σηματοδότησε την έναρξη του Métiers d' art 2018/2019.

https://www.instagram.com/p/BrDQcY9oDie

ΔΗΜΟΦΙΛΗ