ΜΟΔΑ

FENDI - Miami Design: Για 10η χρονιά η μόδα συναντά το ντιζάιν με εντυπωσιακό τρόπο

FENDI - Miami Design: Για 10η χρονιά η μόδα συναντά το ντιζάιν με εντυπωσιακό τρόπο
ANGELO CARCONI/ΑΠΕ ΜΠΕ

Η διεθνής έκθεση ντιζάιν Miami Design γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια συνεργασίας με τον οίκο FENDI. Ο οίκος ειδών πολυτελείας από τη Ρώμη επιστράτευσε την Ολλανδή σχεδιάστρια Sabine Marcelis για να παρουσιάσει «Τα Σχήματα του Νερού».

Πρόκειται για μια σειρά από «κρήνες», εμπνευσμένες από δέκα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του οίκου FENDI και το εμπορικό σήμα του.

Οι δέκα κρήνες που φιλοτέχνησε η Marcelis είναι από ρητίνη και κάθε μία είναι τοποθετημένη σε βάθρο από τον πορώδη βράχο τραβερτίνα, την ίδια πέτρα που συναντά το μάτι στο Palazzo della Civiltà Italiana, το διάσημο κτίριο στη Ρώμη που από το 2015, είναι το «στρατηγείο» του FENDI.

15878578

Η γεννημένη στην Ολλανδία και μεγαλωμένη στη Νέα Ζηλανδία Marcelis έγινε πασίγνωστη στον κόσμο του ντιζάιν για τον τρόπο που εξερευνά τα χαρακτηριστικά των υλικών, μέσω της πολύ ιδιαίτερης διαχείρισης φωτός και χρώματος. Στα έργα που ετοίμασε για την παρουσία του ιταλικού οίκου στο Design Miami 2018 οι γραμμές της είναι καθαρές και απαλές, καθώς θέλησε να οπτικοποιήσει την ιστορική κληρονομιά του FENDI και την επιμονή του να προκαλεί. Στην είσοδο της αίθουσας έχει τοποθετήσει ένα έργο της εμπνευσμένο από την πιο διάσημη τσάντα του οίκου, την Pick-a-Boo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ