ΜΟΔΑ

Μέι Μασκ: Στα 70 της, η μητέρα του Έλον Μασκ είναι πιο περιζήτητη ως μοντέλο από ποτέ

Μέι Μασκ: Στα 70 της, η μητέρα του Έλον Μασκ είναι πιο περιζήτητη ως μοντέλο από ποτέ
ALBA VIGARAY/ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο γιος της, ο Έλον Μασκ, είναι δισεκατομμυριούχος και ως τέτοιος τραβάει τα ζόρια του τον τελευταίο καιρό. Η ίδια όμως, είναι πολύ αποστασιοποιημένη από μπίζνες και προβλήματα, δεν προλαβαίνει κιόλας, αφού είναι fully booked για εξώφυλλα, φωτογραφίσεις και πασαρέλες. Η Μέι Μασκ είναι βέβαια 70 ετών, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

 

 

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Μέι Μασκ έκλεψε την παράσταση στην πασαρέλα των Dolce&Gabbana. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Η καλλονή με τα λευκά μαλλιά είναι στον κόσμο του modeling από τα 15 της και δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα: «Θα συνεχίσω να δουλεύω για πάντα, έως ότου σταματήσουν να με ζητούν», απαντάει όταν τη ρωτούν για τα μελλοντικά της σχέδια. Μετανάστευσε, παιδάκι, μαζί με τους Καναδούς γονείς της στη Νότια Αφρική. Για δεκαετίες εργάστηκε ως διατροφολόγος. Παντρεύτηκε τον μηχανικό Έρολ Μασκ και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά: τον εφευρέτη-επιχειρηματία Έλον, τον Κίμπαλ, ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων και την Τόσκα που είναι σκηνοθέτης.

Μετά από εννιά χρόνια γάμου χώρισαν. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα. Η Μέι επέστρεψε στον Καναδά, όπου σπούδασε ο Έλον. Της αρέσει να θυμάται τη ζωή σε ένα διαμέρισμα με νοίκι στο Τορόντο, με τρεις εφήβους. Σήμερα, όμως, ζει στην Καλιφόρνια, κοντά στα τρία παιδιά της και τα δέκα εγγόνια της.

«Η ομορφιά της είναι διαφορετική, πολύ δυνατή και αριστοκρατική. Έχει ένα τόσο επιδεικτικό χαμόγελο, αρχοντικό, δυνατό, και μια υπερβατική ομορφιά και ευφυΐα... έχει τα πάντα», λέει ένας από τους φωτογράφους με τους οποίους συνεργάστηκε.

Σχετικά με το modeling στην όγδοηπλέον δεκαετία της ζωής της, η Μέι Μασκ πιστεύει ότι η επιλογή της έχει κίνητρο και ουσία. «Οι σχεδιαστές θέλουν να δείξουν ότι υπάρχει ποικιλομορφία και ότι εκτιμούν τις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες. Και γιατί όχι; Όλοι έχουν μια μαμά και μια γιαγιά», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ