ΜΟΔΑ

Πως να ανακαλύψεις το επόμενο next top model

Πως να ανακαλύψεις το επόμενο next top model

Eαν έχεις ξεφυλλίσει ένα περιοδικό μόδας (το έχεις κάνει) ή πέσει το βλέμμα σου επάνω σε μια καταχώρηση για ένα άρωμα που υπόσχεται πολλά (έχει πέσει) θα έχεις αναγνωρίσει ένα από τα κορίτσια του Riccardo Tisci.

Την τελευταία δεκαετία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Givenchy έχει ανακαλύψει και για πολλούς έχει ορίσει τα κορυφαία πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας.

Η έγκριση του έχει φέρει ανώνυμα κορίτσια από την ανωνυμία στη διασημότητα που εξαργυρώνεται με συμβόλαια εκατομμυρίων, με διαφημιστικές καμπάνιες πολυτελείας που καθιερώνουν και με εμφανίσεις σχεδόν σε κάθε έκδοση της Vogue.

“Έχω καθιερωθεί και γιατί έχω ανακαλύψει τόσα κορίτσια που είναι πλέον star. Tην Joan Smalls, τη Saskia [de Brauw], τη Lara Stone, τη Natasha Poly” σχολιάζει ο Tisci. “Κάθε χρόνο όλοι περιμένουν να δουν ποια κορίτσια θα περπατήσουν στο show του Givenchy για να σταματήσουν πλέον να αναρωτιούνται 'ποιά θα είναι η επόμενη”.

Η διαδικασία πάει συνήθως κάπως έτσι: ο Tisci βλέπει ένα μοντέλο σε casting ή στο φωτογραφικό της πορτφόλιο. Την “κλείνει” αποκλειστικά για το δικό του show και έτσι την αποκλείει από τους υπόλοιπους οίκους. Στο τέλος της σεζόν το κορίτσι βρίσκεται με πολλές περισσότερες προτάσεις για εμφανίσεις στην πασαρέλα και περισσότερες προτάσεις για διαφημιστικές καμπάνιες από αυτές που μπορεί να ανταποκριθεί. Μετά από έξι μήνες, πάλι το ίδιο.

Ίσως βέβαια να μην είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ο Tisci συναντάει περίπου 1500 κορίτσια το χρόνο οπότε προφανώς πρέπει να σκάψει αρκετά για να βρει το διαμάντι που αναζητά. “Βασικό μου κριτήριο, η προσωπικότητα. Συναντάω συνέχεια τόσα όμοφα κορίτσια που δεν μπορούν να αγγίξουν την κορυφή γιατί δεν έχουν το χαρακτήρα που απαιτείται, τη δύναμη που οφείλεις να κουβαλάς μέσα σου για να γίνεις ένα πρότυπο, ένα top model, ένα icon της μόδας”.

Για το CNN ο Tisci θυμάται πως ανακάλυψε μερικές από τις αγαπημένες του γυναίκες στο modeling σήμερα.

Joan Smalls – Η μεγιστάνας

https://www.instagram.com/p/p

Οι κατακτήσεις της: Βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας του Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του 2015. Το 2011 έγινε η πρώτη λατίνα που έκλεισε συμβόλαιο με την Estée Lauder. Έχει περπατήσει για όλους τους μεγάλους οίκους, από τη Chanel και το Dior στον Balmain και το Versace.

Πρώτη εμφάνιση για το Givenchy: Ήταν το αποκλειστικό μοντέλο για τη συλλογή Haute Couture Άνοιξη Καλοκαίρι 2010.

O Tisci θυμάται: “Πάντα ζητάω από τον ατζέντη μου να μου στέλνει φωτογραφίες και είδα αυτό το μαύρο κορίτσι και είπα, wow, είναι τόσο όμορφη! Γνώριζα ότι έκανε απλά καταλόγους και διαφημιστικά, δεν είχε καταφέρει και πολλά στη μόδα αλλά δεν με ένοιαξε στιγμή... Πίσω από αυτά τα μικρά ελαφίσια μάτια της έβλεπες τη δύναμη της. Έγινε πολύ ισχυρή”.

Lara Stone – Η σεξοβόμβα

https://www.instagram.com/p/p

Οι κατακτήσεις της: Οι γεμάτη καμπύλες Ολλανδέζα έχει φωτογραφηθεί ήδη 10 φορές για τη Γαλλική Vogue και έχει κλείσει άπειρες διαδημιστικά συμβόλαια με τους Calvin Klein, L'Oreal, Tom Ford και Stella McCartney ανάμεσα σε άλλους. Μιλάμε μόνο για φέτος.

Πρώτη εμφάνιση για το Givenchy: Διαφημιστική καμπάνια Άνοιξη Καλοκαίρι 2008.

Ο Tisci θυμάται: “Όταν ανακάλυψα τη Lara Stone, η Carine Roitfeld ήταν ακόμη στη γαλλική Vogue. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα: “Carine, πάρε ένα taxi και έλα στο Givenchy, πρέπει να σου γνωρίσω τη νέα Brigitte Bardot”. Δύι μήνες μετά ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού. Το ίδιο κάνω κάποιες φορές και με την Anna Wintour, όποτε είμαι ενθουσιασμένος με ένα κορίτσι τη φωνάζω “Βρήκα διαμάντι!”.

Lea T – Η πρωτοπόρος

https://www.instagram.com/p/p

Οι κατακτήσεις της: Το 2010, η Lea T έγινε το πρώτο transexual μοντέλο που εμφανίστηκε σε mainstream διαφημιστική καμπάνια. Έκτοτε έχει εμφανιστεί στις σελίδες των Love Magazine, W, Dazed and Confused και Vogue Paris. Σήμερα έχει συμβόλαιο με τη Redken.

Η σχέση της με το Givenchy: Ήταν προσωπική βοηθός του Tisci προτού εμφανιστεί στην καμπάνια για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2010.

Ο Tisci θυμάται: “Όταν έκλεισα τη Lea T έζησα μια μεγάλη στιγμή τόσο εγώ όσο και εκείνη. Δεν ήταν ότι βοηθούσα μια φίλη, ήταν ένας εορτασμός. Δεν αλλάξαμε τον κόσμο αλλά ταράξαμε τα νερά, κάναμε κάποιους να σκεφτούν τι σημαίνει να είσαι trans, πόσο θεμιτή επιλογή είναι”.

Greta Varlese – Η πάνθηρας

https://www.instagram.com/p/p

Οι κατακτήσεις της: Είναι το κορίτσι για τις καμπάνιες Φθινόπωρο Άνοιξη 2015 τόσο για το Givenchy όσο και για την Prada. Έχει φωτογραφηθεί για τις Vogue Italia, Vogue Japan και British Vogue μέσα στους δύο τελευταίους μήνες.

Η σχέση της με το Givenchy: Εμφανίστηκε στο αντρικό show για το Φθινόπωρο Χειμώνα 2015.

Ο Tisci λέει: “Αυτή η πιτσιρίκα είναι κάπως snob, κρατάει αποστάσεις από όλους κάτι που το βρίσκω χαριτωμένο και φρέσκο και αφελές. Το κορμί της είναι υπέροχο, το πρόσωπο της απίθανο, σαν να έχει βγει από τη Βικτωριανή εποχή, σχεδόν την ερωτεύθηκα. Πήρα κατευθείαν τους ανθρώπους μου και τους είπα. “Αποκλειστικότητα αμέσως. Και καμπάνια”. Επιβεβαιώθηκα. Μόλις έκανε την καμπάνια του Givenchy αναδείχθηκε σε βασίλισσα των δύο τελευταίων σεζόν. Είναι ό,τι πιο καυτό αυτή τη στιγμή στον κόσμο του modeling”.

Leila Goldkuhl – H ανερχόμενη

https://www.instagram.com/p/p

Η κατάκτηση της: Είναι το αποκλειστικό μοντέλο για το Givenchy Άνοιξη Καλοκαίρι 2016.

Η σχέση της με το Givenchy: (δες παραπάνω)

Ο Tischi λέει: “Όταν ένα κορίτσι έχει αυτό που πρέπει, το ξέρεις, το αναγνωρίζεις. Έχουν τον αέρα, τον τρόπο τους, τη ματιά τους. Είναι από την Αμερική, δεν γνώριζε ποιός ήμουν και μάλλον δεν είχε ακουστά ούτε καν τον Givenchy. Μπήκε μέσα και είχε αυτά τα απίστευτα μάτια και χείλη, λευκό δέρμα, λιγνή, τέλειο κορμί, με μια λεπτότητα μοναδική... Την έκλεισαι κατευθείαν αποκλειστικά για εμάς. Θα είναι το κορίτσι για την καμπάνια μας και σας υπόσχομαι θα είναι η επόμενη μεγάλη star. Σίγουρα”.

That electric moment when you discover the face of a generation by Lianne Turner and Allyssia Alleyne

ΔΗΜΟΦΙΛΗ