ΜΟΔΑ

Οι Nirvana μηνύουν το σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς για ένα λογότυπο

Οι Nirvana μηνύουν το σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς για ένα λογότυπο
PETER FOLEY/ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος Nirvana αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του διάσημου σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου των δίσκων τους σε μπλουζάκια που έβγαλε εκείνος στην αγορά.

Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J», από τα αρχικά του ονόματος του σχεδιαστή. Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι ακριβώς τα ίδια.

Screenshot 539

Instagram.com

Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Πέρι Έλις όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Έλις.

Αλλά οι Nirvana θεωρούν ότι το συγκεκριμένο λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992. Όμως μόλις τώρα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ.

Screenshot 541

Instagram.com

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Κερτ Κομπέιν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική της μπάντας, καθώς εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.

Μάλιστα ο Μαρκ Τζέικομπς κάνει αναφορά στο κομμάτι «Smells Like Teen Spirit» - ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Nirvana - στην περιγραφή του T-shirt.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ