ΜΟΔΑ

Armani: Γκλίτερ και κλασική κομψότητα στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Armani: Γκλίτερ και κλασική κομψότητα στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
Reuters/Benoit Tessier

Η εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται, με τις κολεξιόν των μεγάλων οίκων για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 να παρελαύνουν στις πασαρέλες. Ήταν η σειρά του Τζόρτζιο Αρμάνι να δώσει για μια ακόμη φορά μαθήματα τολμηρής κομψότητας με τις δημιουργίες του.

Φωτεινά κόκκινα και τολμηρά μπλε, το ένα «πάνω» στο άλλο, φτερά, στρας και μια πολύ έντονη Art Deco διάθεση ήταν τα στοιχεία της κολεξιόν του οίκου Armani που παρουσιάστηκε στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Τα ρούχα του σχεδιαστή είναι από τα αγαπημένα των σταρ για το κόκκινο χαλί και δεν ήταν λίγες εκείνες που έσπευσαν να πάρουν από κοντά μια πρόγευση: Η Ούμα Θέρμαν, η Ντακότα Φάνινγκ και η Σελίν Ντιόν ήταν ανάμεσα σε όσους κάθισαν στις θέσεις της πρώτης σειράς. Ο Αρμάνι δεν τις απογοήτευσε. Φέρνοντας τη δεκαετία του 1920 στο σήμερα, έβαλε πολλές τολμηρές πινελιές στα ρούχα, με καπέλα, κρόσια και περίτεχνα υφάσματα να δένουν εξαιρετικά στο τελικό αποτέλεσμα. Τη γεωμετρία του Art Deco που ήθελε να πετύχει ο σχεδιαστής, την ολοκλήρωσε με τα κοσμήματα αλλά και το γεγονός ότι τα μοντέλα του περπάτησαν στην πασαρέλα υπό το soundtrack της ταινίας The Conformist (1970) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ