ΜΟΔΑ

Chanel: H τελευταία επίδειξη με τα ρούχα του Λάγκερφελντ ήταν ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός

Chanel: H τελευταία επίδειξη με τα ρούχα του Λάγκερφελντ ήταν ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός
AP Photo/Roland Weihrauch

Με ένα μεγαλοπρεπές σόου και ενός λεπτού σιγή, ο οίκος Chanel, αποχαιρέτησε το σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε πριν από δύο εβδομάδες. Δεκάδες διάσημα μοντέλα, ηθοποιοί και άνθρωποι από το χώρο της μόδας ήταν παρόντες στην επίδειξη - φόρο τιμής στον Καρλ Λάγκερφελντ ο οποίος διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του εμβληματικού οίκου Chanel επί 36 χρόνια.

Κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, στήθηκε ένα μυθικό σκηνικό που θύμιζε αλπικό τοπίο και χιονοδρομικό κέντρο. Σε αυτό παρουσιάστηκε η νέα κολεξιόν του οίκου Chanel για τη σεζόν Φ/Χ 2019. Η Κάρα Ντελεβίν, η Κίρστεν Στιούαρτ και η Πενέλοπε Κρουζ ήταν εκεί και τίμησαν τον σχεδιαστή κάνοντας ένα πέρασμα από τη χιονισμένη πασαρέλα.

Μάλιστα, η Ντελεβίν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο φινάλε και έκλαιγε μαζί με άλλα μοντέλα. Παρούσες ήταν επίσης η Κλόντια Σίφερ, η Ναόμι Κάμπελ, η Μαριγιόν Κοτιγιάρ και η Μόνικα Μπελούτσι, φίλες όλες του εκλειπόντος μετρ.

AP 19064368635508

Κλόντια Σίφερ και Μόνικα Μπελούτσι (AP Photo/Thibault Camus)

Η τελευταία κολεξιόν της Chanel που υπογράφεται από τον Καρλ Λάγκερφελντ και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της παρισινής Εβδομάδας Μόδας ήταν ένας φόρος τιμής στο Γερμανό μετρ της υψηλής ραπτικής, ο οποίος δεν ήθελε επίσημη τελετή ταφής μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με την επιθυμία του Λάγκερφελντ, που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών, η τελετή αποτέφρωσης έγινε σε πολύ στενό κύκλο τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, παρουσία της οικογένειας Βερτεμέρ, ιδιοκτήτριας του οίκου Σανέλ, φίλων και συνεργατών του σχεδιαστή. Το ντεφιλέ θα σηματοδοτήσει επίσης την άφιξη της Βιρτζινί Βιάρ, η οποία τον διαδέχεται στον οίκο μόδας. Ο Καρλ Λάγκερφελντ την παρουσίαζε ως το «δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα». Εκείνη είχε δηλώσει στο AFP το 2015 ότι συμπληρώνει το σχεδιαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ