ΜΟΔΑ

O Οίκος Prada γυρίζει την πλάτη στο Μιλάνο: Η Κίνα είναι η νέα παγκόσμια Μέκκα της μόδας

O Οίκος Prada γυρίζει την πλάτη στο Μιλάνο: Η Κίνα είναι η νέα παγκόσμια Μέκκα της μόδας
AP Photo/Antonio Calanni

Με τη σημερινή ανακοίνωση του οίκου Prada ότι δεν θα κάνει το μεγάλο ντεφιλέ του στο Μιλάνο, αλλά στη Σανγκάη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται μήπως ήλθε το τέλος της ιταλικής μόδας... 

Ο ιταλικός κολοσσός της μόδας Prada ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει τη συλλογή του με ένα ντεφιλέ τον Ιούνιο στη Σαγκάη, αντί του Μιλάνου, για να σηματοδοτήσει την 40η επέτειο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων, μια απόφαση που μαρτυρά τη σημασία της Κίνας για τους οίκους ειδών πολυτελείας.

Η Prada, ο μεγαλύτερος ιταλικός όμιλος μόδας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, θα παρουσιάσει στις 6 Ιουνίου στη Σανγκάη την ανδρική συλλογή του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

«Η Κίνα καταλάμβανε πάντα μια περίοπτη θέση στη φαντασία της Prada, ιδίως η Σαγκάη και η πλούσια πολιτιστική ζωή της» εξήγησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Μιούτσια Πράντα, σε ένα δελτίο Τύπου, όπου τονίζει την ικανότητα της Σαγκάης «να κάνει να αλληλοεπιδρούν το παρελθόν με το παρόν».

Με την επίδειξη αυτή, ο ιταλικός οίκος στοχεύει να «ενισχύει τη μακράς διάρκειας σχέση του με την Κίνα». Οι Κινέζοι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των αγορών ειδών πολυτελείας παγκοσμίως. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους προς τα ΄κει, με τους Dolce&Gabbana πρώτους, οι οποίοι όμως διέπραξαν ένα μεγάλο επικοινωνιακό ατόπημα το οποίο τούς κόστισε πολύ. Για την Ιταλία, τα νέα δεν είναι καλά. Έτσι κι αλλιώς η παραγωγή των ρούχων και αξεσουάρ των μεγάλων οίκων γίνεται εδώ και χρόνια στην Κίνα, λόγω κόστους, οπότε το μόνο που μένει στη γειτονική χώρα είναι η φήμη και οι πασαρέλες. Εάν χαθούν και αυτά, μάλλον θα έχει τελειώσει μια πολύ μεγάλη εποχή τόσο για την Ιταλία όσο και για τον κόσμο της μόδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ