ΜΟΔΑ

Gucci: Το Punk συναντά την αρχαία Ελλάδα στη νέα καμπάνια του οίκου

Gucci: Το Punk συναντά την αρχαία Ελλάδα στη νέα καμπάνια του οίκου

Με άρωμα αρχαίας Ελλάδας η νέα καμπάνια του οίκου Gucci, αν και η φωτογράφιση δεν έγινε στη χώρα μας, αλλά στο αρχαιολογικό πάρκο του Σελινούντα της Σικελίας και σε αυτή συμμετείχαν τα πανκ συγκροτήματα Surfbort και Amyl and the Sniffers.

Η νέα καμπάνια του Gucci για τη σεζόν pre-Fall 2019, αποτελεί συνέχεια του διαλόγου του διευθυντή δημιουργικού του ιταλικού οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε με τον αρχαίο κόσμο.

Η φωτογράφηση έγινε στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Σελινούντα, στη Σικελία με το φωτογράφο Γκλεν Λούντφορντ να αποτίει φόρο τιμής στην αρχαιοελληνική παράδοση του συμποσίου. Ωστόσο τα μοντέλα της διαφημιστικής καμπάνιας δεν φορούν αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, αλλά κοστούμια με φωτεινά μοτίβα, καφτάνια και τουνίκ της εκλεκτικής αισθητικής του Αλεσάντρο Μικέλε.

https://www.instagram.com/p/BwSHRK6i7di


Ο ιταλικός οίκος δημοσίευσε ανάρτηση για την καμπάνια στο Instagram, στην οποία σημειώνεται: «Στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Σελινούντα που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα πΧ, παρουσιάζεται η σύγχρονη ματιά του Μικέλε για το κλασσικό συμπόσιο - μια μετά συμποσίου συγκέντρωση με μουσική και χορό, ρεσιτάλ ποίησης και μακρές συζητήσεις».

Σύμφωνα με τη εταιρεία, η καμπάνια σχεδιάστηκε για να οδηγήσει το όραμα του Μικέλε για «πολιτισμική παράθεση», όπου ομάδες από διαφορετικές κουλτούρες, punks, rollerbladers, bodybuilders και surfers, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους χαρακτήρες παλιάς εποχής και τον περιβάλλοντα χώρο.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της καμπάνιας είναι το πανκ συγκρότημα Surfbort από τη Νέα Υόρκη και το πανκ συγκρότημα από την Αυστραλία Amyl and the Sniffers. «Η αρχαιότητα συναντά την αναρχία», γράφει χαρακτηριστικά το Wonderland magazine. «Ο Αλεσάντρο Μικέλε δημιούργησε ένα σουρεαλιστικό και σύγχρονο ζωηρόχρωμο πίνακα που προσφέρει μια νέα ματιά στα afterparty της αρχαιότητας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ