ΜΟΔΑ

Οι μαντίλες των Dolce & Gabbana είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα

Οι μαντίλες των Dolce & Gabbana είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα
Dolce & Gabbana

Ο ιταλικός οίκος μόδας Dolce & Gabbana ετοίμαστε μια συλλογή από hijab για να προσελκύσει τους μουσουλμάνους πελάτες του στη Μέση Ανατολή.

Τα ενδύματα, αν και σχεδιασμένα με την πρέπουσα σεμνότητα, θυμίζουν σε στοιχεία τους κάθε συλλογή που φέρει το λογότυπο των Dolce & Gabbana. Λεπτομέρειες κομψές όπως λίγη μαύρη δαντέλα στα τελειώματα συνοδεύουν τη σειρά από μαντίλες σε ένα lookbook που της συνδυάζει με άλλα αξεσουάρ του οίκου. Άλλωστε τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου ή οι δερμάτινες τσάντες συνδυάζονται ιδανικά με το ύφασμα που έχει λογοκριθεί πολύ από τη Δύση.

https://www.instagram.com/p/p

Τα κέρδη και το "κέρδος"

Για τις μουσουλμάνες πελάτισσες του οίκου, είναι μια επιπλέον, καλοδεχούμενη επιλογή. Μια ευχάριστη, αν όχι συναρπαστική έκπληξη που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Style.com/Arabia. Τα καλύτερα όμως νέα αφορούν στα έσοδα της D & G. Σύμφωνα με έκθεση των Thomson Reuters από το 2013, οι μουσουλμάνοι καταναλωτές ξόδεψαν 266 δισεκατομμύρια δολάρια σε είδη ένδυσης και υπόδησης το 2013 και το ποσό θα αυξηθεί κατά πολύ την επόμενη τετραετία με 484 δισεκατομμύρια δολάρια έως και το 2019. Γιατί λοιπόν δεν ακολουθούν αυτή τη στρατηγική άλλοι οίκοι της Δύσης, αναρωτήθηκε η Vogue.

https://www.instagram.com/p/p

Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από περιώνυμα labels της μόδας όπως τα DKNY, Oscar de la Renta, Tommy Hilfiger και Monique Lhuillier έχουν διαθέσει στην αγορά capsule συλλογές τις οποίες και πουλούν συνήθως κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, αλλά όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι η συγκεκριμένη πελατεία θα ξόδευε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου εάν είχε προϊόντα που σέβονται το πρωτόκολλο της. Στον αντίποδα, η μόδα γίνεται ολοένα και πιο προκλητική με διαφάνειες και γυμνόστηθα μοντέλα να προκαλούν τις εντυπώσεις στην πασαρέλα.

Η γεωπολιτική του στιλ αλλάζει και αυτό οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα μοιάζει να το καταλαβαίνουν καλύτερα από ποτέ. Σε καιρούς που η Ισλαμοφοβία οργιάζει, τέτοιες κινήσεις είναι όχι μόνο έξυπνες, είναι και ουσιαστικές.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ