ΜΟΔΑ

Βρέθηκε το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο αξίας 100 εκατ. δολαρίων

Βρέθηκε το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο αξίας 100 εκατ. δολαρίων
Ron Testa/Field Museum Library/Getty Images/Ideal Images

Ποτέ δεν περίμεναν ότι θα αντικρίσουν αυτό που τελικά αντίκρισαν εργάτες σε ορυχείο της Σρι Λάνκα, αλλά να που χάρη στη δουλειά τους, εντοπίστηκε το μεγαλύτερο blue star ζαφείρι στον κόσμο.

Το «μπλε αστέρι», όπως είναι το όνομα του συγκεκριμένου είδους ζαφειριού, ζυγίζει 1.404,49 καράτια και σύμφωνα με εκτιμητές πετραδιών, αξίζει 100 εκατ. δολάρια, αλλά μπορεί να πωληθεί μέχρι και 175 εκατ.

Σύμφωνα με το CNN το οποίο επικαλείται Μέσα ενημέρωσης από τη Σρι Λάνκα, το συγκεκριμένο πετράδι ανακαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Ρατναπούρα, γνωστή ως «η πόλη των πετραδιών».

Ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όπως είναι φυσιολογικό δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δήλωσε στην εφημερίδα Ceylon Today ότι το ζαφείρι «θα γίνει ανεκτίμητο έκθεμα σε κάποιο μουσείο», όπως επίσης και το ότι «είναι τόσο μεγάλο σε μέγεθος, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κόσμημα».

Όπως, επίσης, ισχυρίστηκε, μιλώντας αυτή τη φορά στο BBC χωρίς να αποκαλύψει σε καμία στιγμή πόσα πλήρωσε για να το αποκτήσει, το... ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

«Αποφάσισα να το αγοράσω τη στιγμή που το είδα. Υποπτεύθηκα ότι ενδεχομένως και να ήταν το μεγαλύτερο blue star ζαφείρι στον κόσμο, οπότε πήρα το ρίσκο».

Οι πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη να έχει ονομάσει το πετράδι «Το αστέρι του Αδάμ», επειδή οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Αδάμ βρήκε την Ιθάκη του στη Σρι Λάνκα όταν ο Θεός τον έδιωξε από τον Κήπο της Εδέμ.

World's largest blue star sapphire -- worth $100M -- discovered

CNN, By Lin Taylor

Διαβάστε και αυτά

Ας υποδεχθούμε το Q-Carbon, το νέο, βελτιωμένο διαμάντι της επιστήμης

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία

Το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου για τα μάτια μιας... 7χρονης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ