ΜΟΔΑ

Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για τη νέα αντρική συλλογή της Gucci

Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου για τη νέα αντρική συλλογή της Gucci
Vianney Le Caer/Invision/AP

O Γιώργος Λάνθιμος είναι ο τελευταίος συνεργάτης του Αλεσάντρο Μικέλε του οίκου Gucci. Ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός σχεδίασε και φωτογράφισε το νέο art book του οίκου για την αντρική συλλογή Cruise 2020 στην γκαλερί Leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Tον περασμένο μήνα ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των καλεσμένων που παρακολούθησαν το σόου του οίκου Gucci στη Ρώμη, αλλά τελικά φαίνεται ότι ο ιταλικός οίκος και ο Έλληνας σκηνοθέτης ανέπτυξαν πιο στενή σχέση. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Έλληνας σκηνοθέτης δεν φωτογραφίζει για πρώτη φορά μόδα, αλλά η πρεμιέρα της συνεργασίας του με τον Alessandro Michele είναι ένα βήμα παραπέρα, καθώς απαθανάτισε την Gucci Cruise collection 2020 στα Μουσεία Καπιτωλίου (Musei Capitolini) το εμβληματικό συγκρότημα αρχαιολογικών μουσείων και μουσείων τέχνης στο Λόφο του Καπιτωλίου, στη Ρώμη.

Screenshot 1795

@www.fondazionetorlonia.org

Εκτός από το lookbook για τη συλλογή της αντρικής σειράς του Gucci, ο Γιώργος Λάνθιμος αναμένεται να υπογράψει ένα ακόμη της πρότζεκτ με τον οίκο Gucci καθώς έχει φωτογραφίσει ένα art book στο εσωτερικό της περίφημης Villa Albani Torlonia στη Ρώμη. Η γκαλερί είναι διάσημη για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για το γλυπτό «Η Λήδα και ο κύκνος» που εκτιμάται ότι είναι ένα πιστό ρωμαϊκό αντίγραφο του ελληνικού αγάλματος.

Η Villa Albani Torlonia σχεδιάστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Carlo Marchionni, για να φιλοξενήσει την συλλογή αρχαιοτήτων του καρδινάλιου Αλεσάντρο Αλμπάνι, ανιψιού του Πάπα Κλήμη του 11ου. Ο Μικέλε είπε ότι επέλεξε την τοποθεσία αυτή θέλοντας να τονιστεί η σημασία της αντιγραφής, που μερικές φορές μπορεί να είναι πιο αυθεντική από το πρωτότυπο.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμο στο Gucci Garden στη Φλωρεντία και στο μοναδικό Gucci βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα έσοδά από τις πωλήσεις έχουν στόχο την ενίσχυση των έργων αποκατάστασης της Leda Gallery.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ