ΜΟΔΑ

Karl For Ever: Το Παρίσι τίμησε τον Καρλ Λάγκερφελντ με μια μεγαλειώδη τελετή

Karl For Ever: Το Παρίσι τίμησε τον Καρλ Λάγκερφελντ με μια μεγαλειώδη τελετή
AP Photo/Francois Mori

Εμβληματικά πορτρέτα και δεκάδες φωτογραφίες του Καρλ Λάγκερφελντ στόλισαν το Γκραν Παλέ, στο Παρίσι, το οποίο φιλοξένησε τη μεγαλειώδη τελετή «Karl For Ever», στη μνήμη του Κάιζερ της μόδας.

Η λίστα των καλεσμένων της βραδιάς περιελάμβανε δεκάδες διασημότητες, ισχυρούς επιχειρηματίες, συνεργάτες του Λάγκερφλεντ και πρωτοκλασάτα ονόματα του χώρου της μόδας Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν έδωσε επίσης το παρών για να τιμήσει τη μνήμη του Γερμανού σχεδιαστή, ο οποίος κρατώντας επί χρόνια τα ηνία του οίκου Chanel ταυτίστηκε με τη γαλλική μόδα. H τελετή είχε πολλές συγκινητικές στιγμές, αλλά το κλίμα θύμιζε κυρίως γιορτή και δεν ήταν πένθιμο.

AP 19172618705418

AP Photo/Francois Mori

Μοντέλα, σταρ του κινηματογράφου, ο Φαρέλ Ουίλιαμς και οι μούσες του Λάγκερφελντ ανέβηκαν στη σκηνή του Γκραν Παλέ για να αποτίνουν το δικό τους φόρο τιμής στο θρυλικό Κάιζερ της μόδας. Οι καλεσμένοι που έφτασαν στο Παρίσι για την εκδήλωση μνήμης «Karl For Ever», εκφράστηκαν με δέος, θαυμασμό, σεβασμό και αγάπη για τον θρυλικό σχεδιαστή που πέθανε τον Φεβρουάριο, έχοντας διαγράψει μία πρωτοφανή διαδρομή στην ιστορία της μόδας.

Την τιμητική εκδήλωση διοργάνωσαν οι οίκοι Chanel, Fendi και Karl Lagerfeld με την επιμέλεια του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Κάρσεν. «Ήθελα κάτι γεμάτο ζωή και απροσδόκητο», είπε ο Κάρσεν, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση σχεδιάστηκε πάνω από όλα ως μια «χαρούμενη γιορτή για τον Karl», την ελαφρύτερη πλευρά του Λάγκερφελντ.

AP 19171652020771

Η Καρολίνα του Ανόβερου και η Σαρλότ του Μονακό, τίμησαν το σχεδιαστή @AP Photo/Francois Mori

Ο Ραλφ Λόρεν, ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι, η Πριγκίπισσα του Ανόβερου, Καρολίνα και η κόρη της Σαρλότ Κασιράγκι, η Στέλλα ΜακΚ¨αρτνεϊ, η Καρόλ Μπουκέ, η Κλόντια Σίφερ, η Κιμόρα Λι Σίμονς, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, η Καρίν Ρόιτφελντ και ο Χάιμτερ Άκερμαν ήταν επίσης εκεί. Η βραδιά περιλάμβανε καλλιτεχνικά events και ερμηνείες από τους Φαρέλ Ουίλιαμς, Λανγκ Λανγκ, Έλεν Μίρεν, Τίλντα Σουίντον, Κάρα Ντελεβίν και Φανί Αρντάν. Ο CEO της Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό είπε: «Τον ήξερα προσωπικά όχι επαγγελματικά. Η Σάλμα [Χάγιεκ] ήταν κοντά του και τον γνώρισα μέσα από εκείνη. Το στούντιο του ήταν 50 μέτρα μακριά από το διαμέρισμά μου στο Παρίσι, έτσι υπήρξαν επικές στιγμές με τη Σάλμα. Ήταν τόσο ελεύθερος και αξιοσέβαστος σε όποιον τον γνώριζε σε προσωπική βάση».

AP 19171641589357

AP Photo/Francois Mori

Η τελετή άνοιξε με ένα βίντεο του Λάγκερφελντ που έπαιρνε συνέντευξη από τον εαυτό του. «Δεν κάνω περιγραφή του ατόμου μου. Είμαι αυτό που βλέπετε - δεν υπάρχει τίποτα από πίσω». Η Άννα Γουίντουρ έκανε την έναρξη της προβολής των βίντεο. «Ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τα πάντα με τη μία», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ