ΜΟΔΑ

Chanel: «Κουμπωμένη» και συντηρητική η πρώτη χειμερινή συλλογή μετά τον Λάγκερφελντ

Chanel: «Κουμπωμένη» και συντηρητική η πρώτη χειμερινή συλλογή μετά τον Λάγκερφελντ
AP Photo/Michel Euler

Όταν λέμε «κουμπωμένη» εννοούμε κυριολεκτικά κουμπωμένη. Η νέα συλλογή του οίκου Chanel, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, διά χειρός της διαδόχου του Καρλ Λάγκερφελντ, Βιρζινί Βιάρ, ήταν κατάλληλη για ένα πολύ σοβαρό απόγευμα στη βιβλιοθήκη, κάτι που φάνηκε εξάλλου και από το ντεκόρ

Η Βιάρ η οποία συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με τον Λάγκερφελντ, ανέλαβε τα ηνία του οίκου μετά το θάνατό του, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο οίκος έχει διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία που τον έκαναν αγαπημένο των φανατικών πελατών του εδώ και χρόνια, όπως τα τουίντ κοστούμια. Ο Λάγκερφελντ κατάφερνε να διατηρήσει αυτή την ισορροπία, προσθέτοντας διαρκώς νέα στοιχεία, χωρίς να «χαλάει» την κλασική εικόνα της Chanel.

AP 19183316272500

AP Photo/Michel Euler

Η Βιάρ προσπαθεί να κάνει το ίδιο, αλλά είναι πολύ προσεκτική καθώς ξέρει ότι στην μόλις δεύτερη σόλο συλλογή της, τα μάτια του κόσμου της μόδας είναι καρφωμένα επάνω της. Έτσι, η συλλογή είχε κάποια «τολμηρά» -για τα δεδομένα του οίκου- σύνολα, αλλά σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε πολύ συντηρητικά πλαίσια.

Το ίδιο έκανε και με το σκηνικό. Ακολουθώντας τα βήματα του Λάγκερφελντ, δημιούργησε έναν πολύ εντυπωσιακό χώρο, μια τεράστια ανοιχτή βιβλιοθήκη ως πασαρέλα, δίνοντας ταυτόχρονα το συντηρητικό στίγμα της ματάς της.

AP 19183352503248

AP Photo/Michel Euler

Πολλά από τα μοντέλα φορούσαν γυαλιά και τα αξεσουάρ παρέπεμπαν περισσότερο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Chanel είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρτχάιμερ και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος μόδας πολυτελείας στον κόσμο, μετά την Louis Vuitton, ιδιοκτησίας της LVMH. Ο οίκος είδε τις ετήσιες πωλήσεις του να ανεβαίνουν κατά 13% πέρυσι, στα 11.1 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας πολύ τον πήχη για την Βιάρ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ