ΜΟΔΑ

Οι ζωντανοί πίνακες του Moschino στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου - Φόρος τιμής στον Πικάσο

Οι ζωντανοί πίνακες του Moschino στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου - Φόρος τιμής στον Πικάσο
AP Photo/Luca Bruno

Ο Τζέρεμι Σκοτ δεν είχε να πει πολλά για την επίδειξη του οίκου Moschino για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου: «Οι μουσές εμπνέουν τους καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνες εμπνέουν τον κόσμο», είπε. Και ανέβασε στην πασαρέλα πραγματικά ζωντανούς πίνακες, κάνοντας τη συλλογή να μοιάζει με έκθεση σε Μουσείο.  

Η δήλωση του Σκοτ μπορεί να ήταν γενική, αλλά υπάρχει ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης που είχε στο μυαλό του, κάτι που έγινε φανερό καθώς τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα: ο Πικάσο.

Τα αφηρημένα σχέδια ήταν παντού: Από τις μπλούζες των ανδρών (το άνοιγμα της επίδειξης), τα γιγαντιαία μανίκια και τα φορέματα, ακόμα και τα μαλλιά των μοντέλων. Ο Σκοτ ποτέ δεν φοβήθηκε τις υπερβολές και αυτή η συλλογή δεν ήταν εξαίρεση, με τα μοντέλα να περπατουν στην πασαρελα πλαισιωμένα από μπαρόκ κορνίζες και με φορέματα σε σχήμα κιθάρας.

AP 19262694595910

@AP Photo/Luca Bruno

Η Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε με μια μπλε και ροζ στολή Αρλεκίνου, σα να βγήκε κατευθείαν από έναν από τους πίνακες του Πικάσο. Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο φόρος τιμής στο μεγάλο Ισπανό καλλιτέχνη, υπήρχαν επίσης σύνολα ταυρομάχου και φορέματα φλαμένκο.

AP 19262719822014

@AP Photo/Luca Bruno

Τα αξεσουάρ έπαιξαν το δικό τους ρόλο και τα μοντέλα κρατούσαν τσάντες και πορτοφόλια σε σχήματα κορνίζας, παλέτας ή ακόμα και σε σχήμα κουβά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ