ΜΟΔΑ

Ωοτοκία: Ένα λεύκωμα-έργο Τέχνης από το Γιώργο Λάνθιμο για τον οίκο Gucci

Ωοτοκία: Ένα λεύκωμα-έργο Τέχνης από το Γιώργο Λάνθιμο για τον οίκο Gucci
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ενα νέο photobook από το Γιώργο Λάνθιμο και το δημιουργικό Διευθυντή του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε, έρχεται να προστεθεί στις δουλειές του Έλληνα σκηνοθέτη

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Οίκο Gucci, o Γιώργος Λάνθιμος επιμελήθηκε φωτογραφικά μαζί με τον Αλεσάντρο Μικέλε ένα άλμπουμ με τον τίτλο «Ωοτοκία» σε μια ακόμη ιδιαίτερη μείξη μοντέλων και μνημείων.

Η φωτογράφιση έγινε στην Leda Gallery της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, όπου τα μοντέλα πόζαραν ανάμεσα σε αρχαία ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα. Άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και με χλωμά σώματα, μιμήθηκαν τα αγάλματα από μάρμαρο, ενώ νεότερα μοντέλα πόζαραν με χρωματιστές, εκλεπτυσμένες δημιουργίες του οίκου Gucci, διά χειρός του creative director του οίκου Αλεσάντρο Μικέλε.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είπε για το πρότζεκτ: «Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών ήταν συναρπαστική. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού, το οποίο οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα χρόνια που έρχονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ