ΜΟΔΑ

Ο όμιλος Capri δωρίζει τρία εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο όμιλος Capri δωρίζει τρία εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
AP Photo/Richard Drew

Η Capri Holdings, η οποία κατέχει τους μεγαλύτερους οίκους μόδας όπως ο Michael Kors, Versace και Jimmy Choo, ανακοίνωσε ότι τα τρία μεγάλα brand ενώθηκαν και πήραν ομόφωνα μια σπουδαία απόφαση: Θα δωρίσουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την έμπρακτη συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι καρδιές και οι ψυχές μας είναι σε εκείνους που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τον κόσμο να καταπολεμήσει την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο John D. Idol, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου.

Ο οίκος Michael Kors θα πραγματοποιήσει μια συνολική δωρεά ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο δολάρια από την εταιρεία και ένα εκατομμύριο δολάρια από τον ίδιο τον Michael Kors.

Σημαντική οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι οργανισμοί που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη. Το NYU Langone Health και το NewYork Presbyterian Hospital θα πάρουν από μια δωρεά 750.000 δολαρίων, ενώ το ίδρυμα God’s Love We Deliver καθώς και το συμβούλιο σχεδιαστών μόδας της Αμερικής θα λάβουν το καθένα από 250.000 δολάρια.

O Versace, o οποίoς ήδη δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο Κινεζικό Ίδρυμα Ερυθρού Σταυρού τον Φεβρουάριο, θα δωρίσει επιπλέον 400.000 δολάρια στο Νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου και 100.000 δολάρια για την προμήθεια αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού στα Ιταλικά νοσοκομεία. Στο Λονδίνο, ο Jimmy Choo θα δωρίσει 250.000 δολάρια στο NHS και στο Ταμείο Αλληλεγγύης ενάντια στον COVID-19.

Συνολικά οι δωρεές των εταιρειών θα βοηθήσουν σημαντικά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας πως η μόδα έχει ενωθεί παγκοσμίως με στόχο την καταπολέμηση αυτής της κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ