ΜΟΔΑ

Η New World δωρίζει 10 εκατομμύρια μάσκες μέσω αυτόματων πωλητών

Η New World δωρίζει 10 εκατομμύρια μάσκες μέσω αυτόματων πωλητών
AP Photo/Lee Jin-man

Η πρωτοβουλία του Andrian Cheng θα οδηγήσει στην εγκατάσταση 35 αυτόματων πωλητών στο Χονγκ Κονγκ μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Andrian Cheng της New World Development ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία για να βοηθήσει στη μάχη κατά του κορωνοιού: Τη δωρεά 10 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών που θα διανεμηθούν μέσω αυτόματων πωλητών.

Σχεδιασμένοι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα, 35 αυτόματοι πωλητές θα εγκατασταθούν με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στις 18 συνοικίες του Χονγκ Κονγκ, προσφέροντας έναν ασφαλή και υγιεινό τρόπο διανομής προμηθειών σε όσους έχουν ανάγκη. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε όλο το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να επωφεληθούν.

Η κίνηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια προηγούμενης δωρεάς 50.000.000 γουάν της εταιρείας και 5.500.000 μασκών σε κοινότητες στην Ασία και την Ευρώπη υπό την καμπάνια «Αγάπη Χωρίς Σύνορα».

«Καθώς ο αριθμός κρουσμάτων του COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως, το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα τόσο εισαγόμενων όσο και τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων», δήλωσε ο Τσενγκ.

Πρόσθεσε επίσης:

«Είναι οδυνηρό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν, επειδή απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός σετ μασκών, οι οποίες έχουν γίνει πολύ δαπανηρές και σπάνιες. Κάποιες μη προνομιούχες ομάδες ανθρώπων, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν επανειλημμένα την ίδια μάσκα. Διασφαλίζοντας τη σταθερή παροχή ιατρικών μασκών και τη διανομή τους μέσω των αυτόματων πωλητών, εξασφαλίζουμε έναν υγιή και ασφαλή τρόπο για να φτάσουν οι μάσκες στα χέρια αυτών που τις χρειάζονται περισσότερο».

Οι οκτώ επιλεγμένες ΜΚΟ θα παρέχουν είτε κάρτες εξαργύρωσης ιατρικών μασκών ή μια εφαρμογή που είναι προσβάσιμη από φορητές συσκευές (κινητά, tablet) ώστε να προεγγράφονται οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή κοινότητες με μεγάλες ανάγκες.Αυτοί οι πολίτες μπορούν στη συνέχεια να λαμβάνουν ένα πακέτο πέντε μασκών κάθε εβδομάδα δωρεάν για 10 συνεχόμενες εβδομάδες κατά τις ώρες λειτουργίας των κέντρων. Οι κάρτες εξαργύρωσης και η εφαρμογή για συσκευές θα χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη της αναμονής των πολιτών, ανέφερε η εταιρεία.

Το παράρτημα της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε δύο τοπικές γραμμές παραγωγής μασκών οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα του Απριλίου 2020 και άλλες δύο θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Η εταιρεία αναμένεται να παράγει περισσότερες από 7 εκατομμύρια μάσκες το μήνα όταν όλες οι γραμμές παραγωγής τεθούν σε λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ