ΜΟΔΑ

Ακυρώνεται οριστικά το φετινό MET Gala - Πότε θα ανοίξει ξανά το Μητροπολιτικό Μουσείο

Ακυρώνεται οριστικά το φετινό MET Gala - Πότε θα ανοίξει ξανά το Μητροπολιτικό Μουσείο
Charles Sykes/Invision/AP

Μετά από μήνες ανεπίσημων διαρροών, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε μέσω της αμερικανικής Vogue ότι το φετινό Met Gala ακυρώνεται οριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου, το πολυαναμενόμενο γκαλά που συνήθως πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, δεν αναβάλεται για κάποια άλλη ημερομηνία, αλλά ακυρώνεται εντελώς λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Η σπουδαιότερη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στον κόσμο της μόδας, που ξεκίνησε το 1948 υπό μορφή φιλανθρωπικού δείπνου, διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η φετινή διοργάνωση είχε, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, καθώς σηματοδοτούσε τα 150 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, τα οποία το ίδρυμα σχεδιάζει να τιμήσει με μία μεγάλη γιορτή το 2021.

Ωστόσο, το Μουσείο, το οποίο αναμένεται να επαναλειτουργήσει στα τέλη του καλοκαιριού, θα παρουσιάσει την θεματικά αντίστοιχη με το Met Gala 2020 έκθεση, με τίτλο «About Time: Fashion and Duration», που θα καταγράφει 150 χρόνια μόδας -από το 1870 έως σήμερα- θα εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 7 Φεβρουαρίου 2021.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέα Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό στα μέσα Αυγούστου «ή πιθανώς λίγες εβδομάδες αργότερα». Αυτό, φυσικά εξαρτάται από την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου, ιστορικός τέχνης Ντάνιελ Βάις, «Το Met έχει περάσει πολλά στα 150 χρόνια λειτουργίας του και σήμερα παραμένει ένας φάρος ελπίδας για το μέλλον. Αυτές τις δύσκολες και αβέβαιες στιγμές, παίρνουμε κουράγιο προσβλέποντας στην ημέρα που θα μπορέσουμε ξανά να σας καλωσορίσουμε όλους και να θαυμάσουμε τις συλλογές και εκθέσεις του Μουσείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ