ΜΟΔΑ

Οίκος Gucci: Η μόδα στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων

Οίκος Gucci: Η μόδα στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων
Instagram/Gucci

O ιταλικός οίκος μόδας και πολυτελών αξεσουάρ Gucci δημιούργησε το Gucci Equilibrium, ένα λογαριασμό στο Instagram και πρόσφατα ανανέωσε τον ιστότοπό του, Equilibrium.gucci.com., σε μια προσπάθεια να διαδώσει μηνύματα υπέρ του περιβάλλοντος και της ανάγκης για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Και οι δύο πλατφόρμες αποσκοπούν στην ανάδειξη της προσήλωσης του brand στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πολλαπλασιάζονται οι παγκόσμιες εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

«O Gucci καθοδηγείται από ζητήματα που επηρεάζουν θεμελιωδώς και δημιουργούν το συλλογικό μας μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάρκο Μπιτσάρι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού οίκου.

«Είναι υψίστης σημασίας να οικοδομήσουμε αυτό το μέλλον για να είναι πιο δίκαιο, ένα μέλλον στο οποίο δεν θα επιτρέπεται η επικράτηση της αδικίας και των διακρίσεων σε όλες τις μορφές τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα γεγονότα, η ακλόνητη δέσμευσή μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη μάχη για την ισότητα είναι τώρα ακόμη ισχυρότερη», πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/CBMB8jbKJ9b

Το 2018 ο Gucci παρουσίασε τον ιστότοπο Gucci Equilibrium ως τρόπο καταγραφής των στόχων και των δραστηριοτήτων του στους καταναλωτές και τους ενθάρρυνε να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο.

Επίσης, δημιούργησε το hashtag #GucciCommunity για να είναι καλύτερα συνδεδεμένος με το κοινό του, το οποίο ο οίκος προβάλλει ως ομοϊδεάτες που ασχολούνται ενεργά με τη συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τους δύο καθοριστικούς πυλώνες του Gucci Equilibrium.

«Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε θετικές αλλαγές για τους ανθρώπους και τη φύση σε όλες τις δραστηριότητές μας», συνέχισε ο Μπιτσάρι. «Έχουμε επίσης την ευθύνη, ως παγκόσμιo brand, να είμαστε ενεργοί συνεργάτες εντός της κοινότητας για να υποκινήσουμε την αλλαγή και το Gucci Equilibrium έχει την ικανότητα να καλεί και να ενώνει μια κοινότητα φωνών για να βοηθήσει στην ώθηση προς τα εμπρός».

https://www.instagram.com/p/CBMD4phqzEq

Μέχρι στιγμής, στο Gucci Equilibrium έχουν δημοσιευθεί άρθρα για τις δράσεις του με στόχο τη δημιουργία χώρου για την προώθηση της διαφορετικότητας στη βιομηχανία μόδας, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα Gucci Changemakers και για την εκστρατεία #StandWithWomen, κατά της βίας βασισμένης στο φύλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και για το πώς προσπαθεί να είναι βιώσιμη εταιρεία, με στρατηγικές για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ