ΜΟΔΑ

Bally A-Z: Το εικονογραφημένο αλφάβητο που ξεδιπλώνει την ιστορία του διάσημου οίκου

Bally A-Z: Το εικονογραφημένο αλφάβητο που ξεδιπλώνει την ιστορία του διάσημου οίκου
Instagram/Bally

Έναν πολύ ξεχωριστό, εικαστικό τρόπο επέλεξε ο ελβετικός οίκος ειδών πολυτελείας Bally για να γιορτάσει τα 170 χρόνια του. 

Για να τιμήσει την επερχόμενη 170η επέτειό του, το 2021, ο οίκος Bally σχεδίασε ένα περιγραφικό και εικονογραφημένο αλφάβητο με τίτλο Bally A-Z. Το αλφάβητο είναι μία παρουσίαση της ιστορίας του ελβετικού πολυτελούς οίκου υποδημάτων και αξεσουάρ, η οποία ξεκινά από το 1851, με αφηγήσεις και ανέκδοτα από το παρελθόν.

Από την αρχική ιστορία του ιδρυτή του οίκου, Καρλ Φραντς Μπάλι και της συζύγου του Σεσίλ, ή «C» στο αλφάβητο του οίκου, τα γραφικά αποτίουν φόρο τιμής σε διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Μπερνάρντ Βιλμό και Εμίλ Καρντινό.

https://www.instagram.com/p/CBiA1U0pPYy

«C», όπως Σεσίλ... (@Instagram/Bally)

Συντελεστές του αλφάβητου Bally A-Z είναι οι Lennard Kok, Abbey Lossing, George Wylesol, Bryce Wymer και το δίδυμο Nina Wehrle και Evelyne Laube του στούντιο εικονογράφησης «It's Raining Elephants». Κάθε καλλιτέχνης συνδυάζει το ξεχωριστό του στiλ σε μια συνεργασία που εξερευνά την κληρονομιά του Bally και θέματα όπως η φύση και η «ματιά στα ουσιώδη».

Νέα γράμματα δημοσιεύονται στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram του Bally κάθε Τετάρτη.

https://www.instagram.com/p/CBiYNR8AN2f

(@Instagram/Bally)

Η υποδηματοποιία Bally ιδρύθηκε ως «Bally&Co» το 1851 από τον Καρλ Φραντς Μπάλι και τον αδελφό του Φριτς, στο υπόγειο της οικογενειακής τους κατοικίας στο Σένενβερντ της Ελβετίας. Το 1854 δημιούργησαν ένα μικρό εργοστάσιο υποδημάτων στην ελβετική πόλη, αλλά ο Φριτς Μπάλι εγκατέλειψε την επιχείρηση και Καρλ Φραντς Μπάλι ίδρυσε την «C.F. Bally».

Στο εργοστάσιο κατασκευάστηκαν οι μπότες για την ομάδα της Ελβετίας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς το 1948 που διεξήχθησαν στη χώρα, αλλά και οι γούνινες μπότες πεζοπορίας που φορούσε ο Τενζίνγκ Νοργκάι, ο οποίος μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι κατέκτησε το υψηλότερο σημείο του όρους Έβερεστ το 1953.

https://www.instagram.com/p/CBvmCFiJpea

(@Instagram/Bally)

Η εταιρεία δημιούργησε το δικό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, «Bally Lab» το 1927, αφιερωμένο στη μελέτη καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής δερμάτινων ειδών και τεχνικών χειροτεχνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ