ΜΟΔΑ

Η συλλογή resort/2021 του οίκου Dior θα παρουσιαστεί σε επίδειξη χωρίς κοινό

Η συλλογή resort/2021 του οίκου Dior θα παρουσιαστεί σε επίδειξη χωρίς κοινό
AP Photo

Η επίδειξη της συλλογής resort 2021 του οίκου μόδας Christian Dior θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Λέτσε της Απουλίας, στην Ιταλία, για πρώτη φορά χωρίς κοινό, όμως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Πιέτρο Μπεκάρι.

Μαζί με τη διευθύντρια δημιουργικού του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, ο Πιέτρο Μπεκάρι εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης. Η επίδειξη μόδας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μπεκάρι είπε ότι ο γαλλικός οίκος θα παρουσιάσει τη συλλογή στις 22 Ιουλίου στη Piazza Del Duomo, χωρίς προσκεκλημένους με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ότι θα συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις επόμενες επιδείξεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου Dior απευθυνόμενους σε 600 εκπροσώπους του Τύπου που παρακολούθησαν τη συνέντευξη μέσω διαδικτύου και έθεσαν ερωτήσεις τόνισε ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για ζωντανές επιδείξεις μόδας.

«Η πολυτέλεια είναι συναίσθημα... το σκηνικό, η μουσική, η ιστορία», συνέχισε. «Ο ηλεκτρισμός που αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Σε μια σύντομη ταινία που παρουσιάστηκε και γυρίστηκε για να καταγράψει την ιστορία πίσω από τη συλλογή, η Κιούρι αναφέρθηκε στην επίδειξη τονίζοντας ότι είναι μία χειρονομία υποστήριξης της χώρας που επλήγη σκληρά από την Covid-19, καθώς και ένα φόρος τιμής στη δική της οικογένεια. «Αυτό το πρότζεκτ είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Απουλία και κατά κάποιο τρόπο ήθελα να του αφιερώσω αυτό το σόου γιατί με δίδαξε να πιστεύω στον εαυτό μου σε δύσκολες στιγμές και να πιστεύω στο μέλλον».

Ο Dior συνεργάστηκε με δημιουργούς, μουσικούς, κεραμοποιούς, κατασκευαστές δαντέλας για την παραγωγή της κολεξιόν, μεταξύ άλλων με τους σύγχρονους Ιταλούς καλλιτέχνες, Μαρινέλα Σενατόρε και Πιέτρο Ρούφο, καθώς και με τον συνθέτη, Πάολο Μπουονβίνο.

«Θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα στη νέα γενιά, που ζει σε μέρη στα οποία υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες, ότι μπορούν να επιτύχουν με αυτά που έχουν. Διότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αξιοποιήσουμε ό, τι υπάρχει», είπε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι.

«Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους προμηθευτές και τους μικρούς. Πολλοί ακόμα δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν, έτσι αυτή η κίνηση είναι τόσο σημαντική για τους τεχνίτες που πρέπει να προστατεύσουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο για επανεκκίνηση», είπε ο Μπεκάρι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Dior θα διοργανώσει επίδειξη μόδας στην Ιταλία και θα μεταδοθεί μέσω live stream. Ο γαλλικός οίκος σχεδιάζει την πρώτη μεγάλη επίδειξη μόδας με κοινό μετά την πανδημία του κορωνοϊού, στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο η οποία θα διεξαχθεί κι αυτή με καινοτομίες, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ