ΜΟΔΑ

Ναόμι Κάμπελ: Απευθύνει έκκληση στον κόσμο της μόδας να «επιβάλει την ενσωμάτωση»

Ναόμι Κάμπελ: Απευθύνει έκκληση στον κόσμο της μόδας να «επιβάλει την ενσωμάτωση»
Mark Von Holden/Invision/AP

Η Ναόμι Κάμπελ, η οποία είναι πολύ δραστήρια στον αγώνα κατά των διακρίσεων, απηύθυνε έκκληση στη βιομηχανία της μόδας να «επιβάλει την ενσωμάτωση» στις επιδείξεις, με ένα βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη της διαδικτυακής Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

«Έχει έρθει η ώρα να οικοδομήσουμε μια δικαιότερη βιομηχανία», είπε το μοντέλο, που είχε επιλέξει να φορέσει ένα μπλουζάκι με τη φράση «Phenomenally Black», με το οποίο καλούσε τον κόσμο της μόδας να αντλήσει διδάγματα από το αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

«Ο δημόσιος διάλογος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει όσο χρόνο χρειάζεται. Εναπόκειται σε εμάς να αρχίσουμε να επιβάλουμε την ενσωμάτωση των πολλαπλών ταυτοτήτων που συνθέτουν τις χώρες μας», είπε η Κάμπελ.

«Όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτικό να τις συμπεριλάβουμε με τρόπο μόνιμο».

«Η μάχη για την ισότητα και την ποικιλομορφία είναι μια μακρά μάχη στην κοινωνία και στη βιομηχανία της μόδας», συνέχισε η Βρετανίδα καλλονή στο βίντεο που δημιουργήθηκε για τη Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας).

https://www.instagram.com/p/CCTcvl1n9JX

«Είναι η στιγμή για να απευθύνουμε συλλογικά έκκληση στον κόσμο της μόδας να προσεγγίσει το ζήτημα των ανισοτήτων», συνέχισε η Κάμπελ, ενώ επικαλέστηκε τον εκλιπόντα ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο συνάντησε πολλές φορές. «Εκείνος είπε ότι ένα όραμα χωρίς ανάληψη δράσης είναι απλά ένα όνειρο, όμως συνδυάζοντας το όραμα και την πράξη, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», υπενθύμισε.

Η Ναόμι Κάμπελ, ηλικίας 50 ετών, έχει μιλήσει συχνά για τις διακρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη στις πασαρέλες, όπου ήταν το μοναδικό μαύρο τοπ μόντελ τη δεκαετία του 1990.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ