ΜΟΔΑ

Yohji Yamamoto και Adidas ξέρουν πώς θα μας ντύσουν στο διάστημα

Yohji Yamamoto και Adidas ξέρουν πώς θα μας ντύσουν στο διάστημα

H εταιρία διαστημικών πτήσεων Virgin Galactic του ομίλου Virgin σε συνεργασία με τον ευρεσιτέχνη Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Yohji Yamamoto και τη σειρά Υ-3 της Adidas, δημιουργούν ενδύματα κατάλληλα για το διάστημα.

Για να ενισχύσει την εταιρική συνεργασία η Y-3 παρουσίασε τις πρωτότυπες στολές της σειράς στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό, τη βάση απ’ όπου απογειώνονται τα διαστημόπλοια της Virgin Galactic.

Οι αστροναύτες της Virgin Galactic θα δοκιμάσουν τις στολές κατά την διάρκεια του προγράμματος δοκιμαστικής πτήσης, ώστε να διαπιστωθεί πόσο άνετες και πρακτικές είναι οι στολές σε μία εμπορική διαστημική πτήση, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από τις δύο εταιρείες.

Σχεδιασμένες για να προσφέρουν άνεση, οι στολές πτήσης θα κατασκευαστούν από 3D εκτυπωτές με προηγμένα υφάσματα όπως το Nomex, ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ύφασμα κατασκευασμένο από συνθετικές ίνες. Οι μπότες πτήσης θα περιέχουν δέρμα, θα διαθέτουν ειδικές σόλες και εσωτερικό τακούνι που θα προσφέρει επιπλέον προστασία απορροφώντας τους κραδασμούς. Μάλιστα κάποια προϊόντα της σειράς θα είναι διαθέσιμα και για τους επιβάτες της αερογραμμής στο μέλλον.

Το κοστούμι του κατακτητή

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για την πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic. Η εταιρία μόλις την περασμένη Παρασκευή (19/2) παρουσίασε το νέο διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceShipTwo, χωρητικότητας έξι επιβατών και δύο πιλότων, σχεδιασμένο για να μεταφέρει τους επιβάτες μέσα σε πέντε λεπτά στο διάστημα, με μέγιστη ακτίνα τα εκατό χιλιόμετρα από τη γήινη επιφάνεια.

Fashion's new frontier? Y-3 partners with Virgin Galactic to create space apparel by Stephy Chung and Zahra Jamshed, CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

SpaceShipTwo: Δεύτερος γύρος για τις διαστημικές φιλοδοξίες του Ρίτσαρντ Μπράνσον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ