ΜΟΔΑ

Νικολάι Κόστερ – Γουάλντο: O Tζέιμι Λάνιστερ ξέρει πώς να ντύνεται σωστά

Νικολάι Κόστερ – Γουάλντο: O Tζέιμι Λάνιστερ ξέρει πώς να ντύνεται σωστά

Το Mr.Porter, η ιστοσελίδα που θέλει τους άντρες να ντυνόμαστε καλύτερα, ανέλαβε να μας προετοιμάσει για την επικείμενη πρεμιέρα του Game Of Thrones τον Απρίλιο του 2016 με τον Νικολάι Κόστερ – Γουάλντο να χαιρετίζει τον ήλιο στους λόφους του Μάλιμπου.

Ντυμένος με Rick Owens, Τom Ford, Bottega Veneta αλλά και Berlutti, ο 45χρονος Νικολάι Κόστερ-Γουάλντο μοιάζει περίπου το ίδιο γοητευτικός όπως ο χαρακτήρας του στο Westeros αν και λιγότερο λαμπερός. Αφήνοντας τις πανοπλίες για το τηλεοπτικό του alter ego ο Γουάλντο (“ο πιο όμορφος άντρας στα εφτά βασίλεια” λέει ο παραγωγός του επιτυχημένου σόου του HBO) θυμάται ακόμη τη μέρα που διάβασε το σενάριο του πιλότου.

“Πόσο απίθανος τρόπος να συστήσεις έναν χαρακτήρα στο κοινό;” σχολιάζει για τη σκηνή που εκδικείται τον μικρό Σταρκ επειδή είδε ότι ήταν πέρα από πρίσγκιπας, εραστής της αδελφής του. Ο Κόστερ-Γουάλντο βέβαια δεν αποπλανήθηκε από την Αμερική.

Ορκισμένος Ευρωπαίος επιμένει να ζει στην Κοπεγχάγη με τη γυναίκα του, πρώην Μις Γροιλανδία Nukaaka και τις δύο έφηβες κόρες του (15 και 12 ετών), δεν εντυπωσιάζεται από την δυτική ακτογραμμή των ΗΠΑ και επιμένει να θέλει να μιλάει μόνο για τον Λάνιστερ.

Ο χαρακτήρας του τον δικαιώνει

Μέσα σε πέντε σεζόν κατάφερε από μισητός πορφυρογέννητος να είναι ένας σχεδόν συμπαθής ήρωας που έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό να συμπάσχει με τις απώλειες του (ακολουθεί spoiler), το χέρι του μία από αυτές. Βέβαια ο Κόστερ-Γουάλντο δεν είναι συνηθισμένος στα εύκολα.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με δύσκολες ημέρες και νύχτες αφού ο αλκοολισμός του πατέρα του φρόντισε να του στοιχειώσει την παιδική ηλικία. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν έξι ετών, μετά βρέθηκαν ξανά μαζί για να χωρίσουν λίγο καιρό μετά. “Λες και το ένα τραύμα δεν ήταν αρκετό” σχολίασε.

Δημοφιλής, αθλητικός, κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο του θεάματος στη Δανία μόλις στα 23 του αλλά χρωστάει το ταξίδι του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού γιατί ένας φίλος του απαίτησε να μαγνητοσκοπήσει τον εαυτό του στη σοφίτα του σπιτιού του και να στείλει την VHS κασέτα στον Ρίντλει Σκοτ.

Ήταν κάπου κοντά στο 2000, ο Ρίντλεϊ Σκοτ εκτίμησε τη φιγούρα από την Ευρώπη και ο 45χρονος Δανός βρέθηκε να συμπρωταγωνιστεί στο Black Hawk Down. Εφτά χρόνια αργότερα, όταν ο αιμομίκτης του Game Of Thrones γιόρταζε τη δέκατη επέτειο γάμου του στην Ισλανδία, το συμβόλαιο με το HBO επισημοποιήθηκε. “Δεν περίμενα ότι θα σήμαινε τόσα πολλά για τόσους ανθρώπους” λέει για αυτό το Παιχνίδι του Θρόνου που έχει γίνει θρησκεία για τους τηλεθεατές του κόσμου ολόκληρου.

Στη συνέντευξη στο The Journal αποκαλύπτει μάλιστα και το μάθημα στην incognito καθημερινότητα που έμαθε από τον David Bowie. “Έμπαινε στο metro κρατώντας μια ελληνική εφημερίδα. Οπότε όποιος θεωρούσε ότι ίσως αυτός ήταν ο Ziggy Stardust, το ξεχνούσε στη στιγμή” λέει.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ θα ήθελε λοιπόν την ησυχία του όσο εμείς θα θέλαμε την πρεμιέρα του Game Of Thrones να ήταν εχθές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ