ΜΟΔΑ

Εντυπωσιακή πασαρέλα με μαριονέτες στο Μιλάνο λόγω... κορωνοϊού

Εντυπωσιακή πασαρέλα με μαριονέτες στο Μιλάνο λόγω... κορωνοϊού

 Η πιο μικροσκοπική πασαρέλα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου και δεν υπήρχαν ούτε μοντέλα ούτε καλεσμένοι.

Στην νεότερη συλλογή του Moschino, ο δημιουργός του οίκου, Τζέρεμι Σκοτ, απευθύνθηκε στο εργαστήριο του Τζιμ Χένσον για να δημιουργήσει την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 με μαριονέτες.

Καθώς ο Μήνας της Μόδας συνεχίστηκε παρά την πανδημία, οι σχεδιαστές μόδας έπρεπε να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί και να αναζητήσουν ευφάνταστους τρόπους για να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους στο κοινό, σεβόμενοι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Σκοτ αποφάσισε να διοργανώσει την κυριολεκτικά μικρότερη πασαρέλα με όλα τα μοντέλα και τους παριστάμενους να είναι μαριονέτες και ομοιώματα διάσημων, μεταξύ των οποίων η μίνι – Άννα Γουίντουρ και ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένιφουλ.

«Όχι μόνο έπρεπε τα ρούχα και όλα τα αξεσουάρ να προσαρμοστούν στο μέγεθος των μαριονετών, αλλά έπρεπε επίσης να δημιουργήσουμε και να ντύσουμε το κοινό», δήλωσε ο Σκοτ στο CNNi.

Η φετινή, απέχει πολύ από τις προηγούμενες παρουσιάσεις του ιταλικού οίκου. Έρχεται ως συνέχεια της Marie Antoinette της προηγούμενης σεζόν, στην οποία τα μοντέλα περπάτησαν σε μία πασαρέλα πλαισιωμένα από μπαρόκ κορνίζες, με φορέματα σε σχήμα κιθάρας και με πανύψηλες περούκες.

Για αυτήν τη συλλογή γυναικείων ενδυμάτων Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 -η οποία θα είναι διαθέσιμη σε κανονικά, ανθρώπινα μεγέθη- κομψά φορέματα με ογκώδεις φιόγκους, φούστες από τούλι, και δραματικά κολάρα και κάπες, σε βασιλικά χρώματα όπως απαλά ροζ, μπλε, φωτεινό πράσινο (pea green), χρυσό και μαύρο, δίνουν το στίγμα της συλλογής. Αλλά υπάρχει επίσης μια ιστορία πίσω από τις ανεστραμμένες λεπτομέρειες των ενδυμάτων, με κορσέ, μποτάκια και τσέπες που τονίζονται στο εξωτερικό των ενδυμάτων.

Ο δημιουργικός σχεδιαστής έβαλε στο τέλος να περπατήσει στην πασαρέλα μαριονέτα με τη δική του μορφή, η οποία φορούσε ένα στέμμα και ένα μπλουζάκι Moschino.

«Παρόλο που μου άρεσε πολύ να δουλεύω με τις μαριονέτες και είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτό το σόου», είπε στο CNNi, «μου λείπει να δουλεύω με αληθινά μοντέλα και η ενέργεια του να έχω ένα πραγματικό κοινό με όλους συγκεντρωμένους μαζί. Ελπίζω πολύ σύντομα να το ξανακάνω».

Moschino sends puppets down the runway for Milan Fashion Week

ΔΗΜΟΦΙΛΗ