ΜΟΔΑ

Στην πρώτη γραμμή της εβδομάδας μόδας του Παρισιού με το Instagram

Στην πρώτη γραμμή της εβδομάδας μόδας του Παρισιού με το Instagram
H Κένταλ Τζένερ στο σόου του οίκου Chanel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 στο Grand Palais του Παρισιού, στις 6 Οκτωβρίου 2015. REUTERS/Charles Platiau

Το Παρίσι μπορεί να είναι η τελευταία στάση του Υπερσιβηρικού των Εβδομάδων Μόδας αλλά για πολλούς είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Το πολυαναμενόμενο event λειτουργεί ως πυξίδα για το στιλ που θα επικρατήσει τον επόμενο χειμώνα, εξ’ ου και το κύμα ενδιαφέροντος των δημοσιογράφων, συντακτών, διασήμων και καταναλωτών.

Είναι το Instagram ό,τι πιο πρωτοποριακό έχει υπάρξει;

Τα εισιτήρια για αυτά τα σόου είναι ελάχιστα και όσα υπάρχουν είναι άπιαστα για το ευρύ κοινό. Την εποχή των social media όμως, ιδίως του Ιnstagram, είναι εύκολο ακόμη και για κάποιον που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να μπορέσει γευτεί την καθημερινότητα αυτού του κλειστού μικρόκοσμου της υψηλής ραπτικής και των celebrities.

Από μοντέλα μέχρι σχεδιαστές, bloggers και φωτογράφους αυτοί είναι οι Instagrammers που πρέπει να ακολουθείς για να βρεθείς στην πρώτη σειρά της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού και κάθε άλλη που θα ακολουθήσει για να ξέρεις τι γίνεται στις πιο περιζήτητες πασαρέλες του κόσμου σε απευθείας μετάδοση.

Κένταλ Τζένερ, @kendalljenner, 49.1 εκατ. followers


Το 20χρονο μοντέλο είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι και σήμερα. Από reality star στο Keeping up with the Kardashians σε κορίτσι που επενδύουν labels όπως Topshop, Chanel και Balmain, η Κένταλ είναι αδιαμφισβήτητα μια πολυάσχολη εργαζόμενη κοπέλα. Ας μην λησμονούμε ότι όταν το Instagram γιόρτασε την πέμπτη επέτειο του, η εταιρία δημοσίευσε τις πέντε πιο δημοφιλείς αναρτήσεις που έχουν υπάρξει. Η Κένταλ που πόζαρε με τα μαλλιά της σε σχήμα καρδιάς ξεπέρασε την γαμήλια φωτογραφία της αδερφής της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κάνιε Γουέστ που είχε συγκεντρώσει 3.1 εκατ. likes.

https://www.instagram.com/p/p

Ολιβιέ Ρουστέινγκ @olivier_rousteing, 2.4 εκατ. followers


Ο Γάλλος σχεδιαστής και διευθυντής δημιουργικού τμήματος του οίκου Balmain, Ολιβιέ Ρουστέινγκ διαθέτει έναν από τους πιο ενεργούς λογαριασμούς του τομέα της μόδας στο Instagram. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, που έχει προσελκύσει πάνω από 2.4 εκατ. ακολούθους. Ο προσωπικός του λογαριασμός προσφέρει μια ματιά στο σαγηνευτικό του κόσμο, πάνω και κάτω από τη πασαρέλα, με εικόνες που ποικίλουν από κομμάτια από την νέα του κολεξιόν μέχρι πάρτι με την οικογένεια Καρντάσιαν.

https://www.instagram.com/p/p

Caroline de Maigret, @carolinedemaigret, 404.000 followers


Το 40-χρονο μοντέλο/μούσα, Caroline de Maigret, είναι μια γυναίκα με πολλές πλευρές και πολλά ταλέντα. Η Γαλλίδα μουσικός παραγωγός, συγγραφέας και μούσα έχει ένα αβίαστα εξαιρετικό στυλ. Με φίλες όπως την Alexa Chung και την Anna Wintour, αιχμαλωτίζει τα βλέμματα των fan της με φωτογραφίες από την χλιδάτη καθημερινότητά της στην πόλη του φωτός.

https://www.instagram.com/p/p

Lanvin, @lanvinofficial, 2.1 εκατ. followers


Μετρώντας 14 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin, ο Alber Elbaz αποστασιοποιήθηκε από τον οίκο τον περασμένο Οκτώβριο. Η αγωνία κορυφώνεται εν’ όψει της Φθινοπωρινής-Χειμερινής κολεξιόν του 2016, ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην κατεύθυνση της εταιρίας μετά την αποχώρηση του Elbaz. Οι 2.1 εκατ. ακόλουθοι τους στο Ίνσταγκραμ μπορούν να απολαύσουν στιγμιότυπα από τις πασαρέλες και τα τελευταία κομμάτια των κολεξιόν.

https://www.instagram.com/p/p

Adam Katz Sinding, @le21eme, 442.000 followers


Ένας από τους πιο ισχυρούς λογαριασμούς στα social media και μείζονος σημασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού είναι αυτός του φωτορεπόρτερ Adam Katz Sinding. Η επωνυμία του λογαριασμού του ‘The 21st’ αναφέρεται σε μια φανταστική επέκταση των 20 περιφερειών του Παρισιού. Αυτή η 21η αντιπροσωπεύει τη ζωή πέρα από το Παρίσι. Με χαρακτήρα διαφορετικό από άλλα απλά street style blogs το @le21eme προσφέρει μια άλλη οπτική στο χώρο της φωτογραφίας και της μόδας.

https://www.instagram.com/p/p

Eva Chen, @evachen212, 556.000 followers


Έχοντας υπάρξει αρχισυντάκτρια του περιοδικού Lucky και Beauty Editor της Teen Vogue η τωρινή επικεφαλής των Fashion Partnerships του Ιnstagram, Eva Chen, ασκεί πλέον τεράστια επιρροή. Η Chen εκ φύσεως κατανοεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στα στιγμιότυπα από πασαρέλες, την προβολή προϊόντων και τις προσωπικές της στιγμές που μοιράζεται με την κόρη της Ren.

https://www.instagram.com/p/p

Balenciaga, @balenciaga, 1.6 εκατ. followers


Ο οίκος Balenciaga ανακοίνωσε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή και αντικαταστάτη του Alexander Wang, Demna Gyasalia. O Γεωργιανός σχεδιάστης που ίδρυσε την εταιρία Vetements, παρουσίασε την πρώτη του δουλειά στην τελευταία εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Ο λογαριασμός του οίκου Balenciaga στο Instagram αποτύπωσε χωρίς αμφιβολία επάξια το σόου προς απόλαυση των φαν τους.

https://www.instagram.com/p/p

Kenza Sadoun-El Glaoui, @kenzasmg, 101.000 followers


Μια από τις κορυφαίες Γαλλίδες fashion bloggers, η Kenza Sadoun-El Glaoui, έκανε ήδη την εμφάνιση της στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου και αδιαμφισβήτητα θα παραστεί και πλάι στις πασαρέλες του Παρισιού. Η Γαλλίδα που έχει κληρονομήσει το “μικρόβιο” της μόδας από την μητέρα της, ανανεώνει διαρκώς το δημοφιλές blog της, La Revue de Kenza. Ως πρώην μοντέλο, ιδρυτικό μέλος του διαφημιστικού πρακτορείου Première Heure (First Hour) και φωτογράφος μόδας, η μητέρα ενέπνευσε την πορεία της κόρης.

https://www.instagram.com/p/p

Gigi Hadid, @gigihadid, 13.4 εκατ. followers


Η Gigi Hadid πήγε από το μηδέν στο 100 σε χρόνο ρεκόρ. Μέσα σε δυο χρόνια έχει αναδειχθεί στο πιο περιζήτητο μοντέλο στον κόσμο, με το λογαριασμό της στο Instagram να το αποδεικνύει περίτρανα. Στο επίκεντρο μερικών από τις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου, έπαθε πρόσφατα ένα ατύχημα με το ρούχο της στην πασαρέλα του Μιλάνου, γεγονός που αντιμετώπισε με εξαιρετικό επαγγελματισμό και αργότερα χιούμορ με ανάρτηση στο Twitter της. Με πληθώρα διάσημων φίλων και σχεδιαστών στον κλειστό κύκλο της η Gigi Hadid, και επομένως ο λογαριασμός της στο Ιnstagram είναι must για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση από τη λάμψη των εβδομάδων μόδας.

https://www.instagram.com/p/p

Tommy Ton, @tommyton, 280.000 followers


Ο Tommy Ton μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένας θρυλικός, φωτογράφος μόδας. Στα πρώτα του βήματα ο Καναδός απαθανάτιζε στιγμές και τις αναρτούσε στο blog του, το Jak&Jil, ενώ έχει συνεργαστεί με τα Style.com και GQ.com. Σήμερα ο Ton, έχει πλέον δημιουργήσει το δικό του σάιτ, το TommyTon.com. Ο λογαριασμός του στο Instagram μετράει 280.000 followers, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς. Είναι ένας από τους πιο περιποιημένους λογαριασμούς στο Ίνσταγκραμ, με πληθώρα φωτογραφιών από τις πιο καινούριες κολεξιόν και τα πιο αξιοζήλευτα street style trends.

https://www.instagram.com/p/p

Can't attend Paris Fashion Week? Follow these Instagram accounts for a front-row view by Esra Gurkan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η haute couture ανθεί - ακόμα και σε καιρούς κρίσης

Η βασίλισσα του νεουρκέζικου street style, Ολίβια Παλέρμο ντύνεται για τον εαυτό της

Oι πραγματικοί πρωταγωνιστές στο street style της Pitti Uomo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ