ΜΟΔΑ

«Top Gun»: Ένα ρολόι με έμπνευση τη Σχολή Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού των ΗΠΑ

«Top Gun»: Ένα ρολόι με έμπνευση τη Σχολή Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού των ΗΠΑ

Η σειρά ρολογιών της Ελβετικής ωρολογοποιίας, ΙWC Schaffhausen, προσθέτει ένα νέο δυναμικό μοντέλο στο «οπλοστάσιό της».

Ακούγοντας «Top Gun» σου έρχεται στο μυαλό η εμβληματική ταινία των ‘80s με τον Tom Cruise και τον Tim Robbins και οι εικόνες, οι αναφορές και οι καταστάσεις που παρουσιάζονταν στην ταινία δεν απέχουν πολύ από την ομώνυμη σειρά ρολογιών της IWC Schaffhausen.

Τα ρολόγια TOP GUN της οικογένειας Pilot της IWC Schaffhausen είναι αφιερωμένα στο πρόγραμμα της θρυλικής Σχολής Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού, μέσω του οποίου το Ναυτικό των ΗΠΑ εκπαιδεύει τους καλύτερους πιλότους του σε δεξιότητες τακτικής και πτήσης. Είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά, αυτά τα υψηλής ακριβείας όργανα αεροπορίας έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν ακόμα και τις ακραίες δυνάμεις επιτάχυνσης G, στις οποίες υπόκεινται οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών. Η IWC κατασκεύασε το πρώτο της Pilot ρολόι πριν από πάνω από 80 χρόνια. Έκτοτε, η Ελβετική ωρολογοποιία έχει συγκεντρώσει σημαντική τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και την κατασκευή ρολογιών - οργάνων καίριας σημασίας, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αεροπόρων.

Τα ρολόγια TOP GUN, τα οποία η IWC κατασκευάζει ως εξουσιοδοτημένος προμηθευτής του Ναυτικού των ΗΠΑ από το 2017, έχουν πάρει το όνομα τους από τη θρυλική Σχολή Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού (TOPGUN) και φέτος συμπληρώνει τη σειρά της με μία νέα έκδοση, αυτήν του “SFTI” , TOP GUN χρονογράφου. Το νέο μοντέλο εμπνέεται από το ρολόι “Strike Fighter Tactics Instructor”, το οποίο κατασκευάστηκε το 2018 προς τιμή της Κοινότητας της Ναυτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το οποίο διατίθεται μόνο σε αποφοίτους TOP GUN. Χάρη στο συνδυασμό της μαύρης κεραμικής κάσας με πλάτη και κουμπιά από Ceratanium®, ο σπορ χρονογράφος ξεχωρίζει για τη μαύρη-ματ σχεδιαστική γραμμή του. Το 2018, η IWC δημιούργησε την έκδοση “Strike Fighter Tactics Instructor” του χρονογράφου της οικογένειας Pilot, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές της Βάσης της Ναυτικής Αεροπορίας στο Leemore της Καλιφόρνια. Με μαύρη κεραμική κάσα και το θρυλικό σήμα TOP GUN στο καντράν, ο ανθεκτικός χρονογράφος διατίθεται αποκλειστικά για τους απόφοιτους της Σχολής Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού.

H έκδοση ‘SFTI’ του TOP GUN χρονογράφου της οικογένειας Pilot διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.500 τεμαχίων και είναι εμπνευσμένο από το ρολόι “Strike Fighter Tactics Instructor“. Ακολουθεί την παράδοση των ρολογιών TOP GUN της IWC. Είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικά υλικά για να μπορεί να αντέχει στην έντονη καταπόνηση που δέχονται οι πιλότοι στα cockpit των υπερηχητικών αεροσκάφων, όπως το F/A18 Super Hornet. Η μεγάλη μαύρη κεραμική κάσα 44- χιλιοστών που διαθέτει είναι κατασκευασμένη από οξείδιοτου ζιρκονίου. Το κεραμικό, που βρίσκεται δεύτερο στην κατάταξη Vickers μετά το διαμάντι, είναι ένα από τα πιο σκληρά υλικά του πλανήτη. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή στις εκδορές και το διακριτικό του μαύρο χρώμα είναι πλήρως αντί-ανακλαστικό. Το πίσω μέρος της κάσας καθώς και τα κουμπιά του χρονογράφου είναι φτιαγμένα από Ceratanium®, ένα υλικό που πρόσφατα δημιούργησαν οι μηχανικοί υλικών της IWC. To νέο αυτό υλικό είναι ελαφρύ και ανθεκτικό όπως το τιτάνιο, ενώ ταυτόχρονα είναι το ίδιο σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές όπως το κεραμικό. Ο συνδυασμός του κεραμικού με το Ceratanium®, προσδίδει στον χρονογράφο τη χαρακτηριστική του σχεδίαση σε μαύρο-ματ χρώμα.

Το ρολόι επίσης διαθέτει μαύρο καντράν και μαύρους δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση. Ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων και η «ουρά» του δείκτη των δευτερολέπτων του χρονογράφου που έχει το σχήμα αεροσκάφους, προσθέτουν μια κόκκινη πινελιά στο καντράν του ρολογιού. Στο εσωτερικό της ανθεκτικής του κάσας βρίσκεται ο μηχανισμός 69380 που έχει κατασκευάσει η IWC. Ο ισχυρός μηχανισμός του χρονογράφου σε κλασσικό column-wheel σχεδιασμό, διασφαλίζει ακρίβεια στην μέτρηση της ώρας καθώς και στο χρονόμετρο του ρολογιού που μπορεί να μετρήσει μέχρι και 12 ώρες. Μια επιπλέον λειτουργία είναι η ένδειξη της ημερομηνίας και της ημέρας της εβδομάδας. Το σπορ ρολόι κυκλοφορεί με πράσινο υφασμάτινο λουράκι. Ένα ρολόι για άνδρες με στυλ, δυναμικούς και δραστήριους που θέλουν να εκφράζουν τον χαρακτήρα τους και μέσα από αυτό, το πιο σημαντικό αξεσουάρ τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ